Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 088 - 61 61 400

Inprevo deelt haar kennis via webinars.

Video's webinars

Hieronder vindt u samenvattingen van al onze webinars. Bekijk via onderstaande button welke webinars op de planning staan en schrijf u in:

INSCHRIJVEN WEBINARS

Webinar BIO-scan

In deze kennissessie gaan we dieper in op een BIO-scan. Met deze scan zorgt u ervoor dat u een volledig en integraal beeld krijgt van het brandveiligheidsniveau van uw locatie. Met behulp van de BIO-scan kunt u aantonen zowel aan wet- en regelgeving te voldoen als aan de beleidsdoelstelling (ambitieniveau) van uw organisatie.

 

Webinar energietransitie

In deze webinar gaan Sander Lepelaar en Peter van Moorsel in op de energietransitie die zich afgelopen jaren heeft ingezet. Ze leggen uit waar u op moet letten bij het gebruik van buurtbatterijen, zonnepanelen, lithium ion batterijen en vertellen waar zij tegen aanlopen bij calamiteiten. Waar moeten woningcorporaties rekening mee houden?

 

Webinar Hoofd BHV

In deze webinar vertelt onze consultant Louis Nijland over de Hoofd BHV'er. Hij vertelt wat zijn rol is, welke taken hij vervult en hoe de Hoofd BHV'er bijdraagt aan het bevorderen van de veiligheid. Na de webinar beantwoordt Louis nog een paar vragen.

 

 

Webinar BHV-app StandBy

Met de StandBy app kunt u de aanwezigheid en beschikbaarheid van uw bedrijfshulpverleners makkelijk inzien. Met behulp van de handige tools van de app heeft u altijd de juiste hulpverlener op de juiste plek. Onze adviseur Martin laat zien welke tools de app heeft en hoe u deze kunt gebruiken.

 

Webinar ontruimingsoefening tijdens corona

Het coronavirus dwingt ons na te denken over aanpassingen in het dagelijks leven, om zo de anderhalve meter afstand te bewaren. Dit geldt ook voor het uitvoeren van een ontruimingsoefening. Onze consultant Niels van Vlimmeren legt uit hoe een ontruimingsoefening succesvol kan worden uitgevoerd ten tijde van het coronavirus.

 

Webinar Wonen met zorg

Inprevo geeft regelmatig interessante webinars over onderwerpen die te maken hebben met veiligheid. Deze webinar gaat over wonen met zorg. In de video wordt onder andere uitgelegd wanneer er sprake is van wonen met zorg, welke zorgwoonvormen er zijn, en welke eisen er zijn gesteld aan zorgwoningen in het Bouwbesluit.

 

Webinar Zorgplicht en beleid

Brandveiligheid vraagt in toenemende mate om aandacht bij woningcorporaties. Zij worden geconfronteerd met steeds minder zelfredzame senioren, waarbij reguliere maatregelen voor brandveiligheid niet meer voldoen. Corporaties vragen zich af welke verantwoordelijkheid zij dragen. Woningcorporaties dienen invulling te geven aan hun ‘zorgplicht’ maar wat houdt dit in? Wat is de ambitie? Hoe kan men inzicht krijgen in brandveiligheidsrisico’s? Welke risico’s zijn aanvaardbaar en welke niet? Het is van belang om bovenstaande beleidsmatig vast te leggen. Daarnaast moet er samengewerkt worden met diverse andere organisaties binnen het maatschappelijke speelveld. 

 

Webinar gevelinspecties

In dit webinar gaat onze consultant Dieter van Riel dieper in op gevelinspecties. Hij behandelt wat er precies in het Bouwbesluit staat, hoe het risico op brand wordt gemeten tijdens een inspectie en wat de oorzaak zou kunnen zijn van een eventuele brand. 

 

 

Webinar Hybride werken

Een combinatie van thuiswerken en op kantoor werken noemt men hybride werken. Ook de behoefte om even in een andere omgeving te willen zijn, speelt een rol. Hybride werken is tegelijkertijd van invloed op uw bedrijfsnoodorganisatie, want heeft u er bijvoorbeeld al bij stilgestaan dat door het hybride werken, er ook minder vaak BHV’ers op kantoor zijn? Martin Mijnlieff vertelt er alles over in de het webinar over hybride werken. In dit webinar zet Martin u aan het denken over de inrichting van uw bedrijfsnoodorganisatie; is de BIO op orde en houdt u er rekening mee dat door het thuiswerken het kan zijn dat er geen BHV'ers op locatie kunnen zijn?