Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 088 - 61 61 400

Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over Inprevo.

Inprevo verzorgt kennismaking BHV voor MBO-klassen Albeda college

Inprevo heeft in 2018 de aanbesteding gewonnen bij de Gemeente Rotterdam voor het onderhoud van de kleine blusmiddelen. Bij het verkrijgen van een opdracht bij een overheidsinstantie, wordt vaak een tegenprestatie gevraagd  (social return) die ten goede komt aan de maatschappij.

 

In diverse gesprekken eind 2018 met vertegenwoordigers van Move Your Skills van het Albeda college Rotterdam voor MBO-onderwijs, hebben wij de afspraak gemaakt dat Inprevo twee MBO-klassen een aangepaste vorm van een BHV-cursus aanbieden van 3 uur onder de naam: kennismaking met BHV-vaardigheden.

 

Op 30 januari 2019 kwam de eerste MBO-2 klas detailhandel voor anderstalige. De leerlingen zijn rond de 20 jaar die sinds een aantal jaren in Nederland zijn en naast de taal en vak leren. Onder leiding van onze instructeur Maick Kooijman en in bijzijn van hun docent, hebben 10 studenten deelgenomen aan het samengestelde programma. Ze maakten kennis met iemand in stabiele zijligging leggen, reanimeren en het gebruik van een AED, brandjes blussen, de deurprocedure en een ontruimingsoefening.

 

Aan het einde van de ochtend kregen deze zeer enthousiaste studenten uit handen van Maick Kooijman een speciaal gemaakt deelnamecertificaat, die zij aan hun portfolio kunnen toevoegen.

 

Het was mooi te zien dat deze praktijkles prima aansloot bij de interesse van deze MBO-studenten die straks in een winkel aan de slag willen. Inprevo heeft dan op een mooie en leerzame wijze een bijdrage kunnen leveren aan social return. Wie weet leidt deze kennismaking wel tot meer…

 

 

Gerelateerde nieuwsitems