Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 088 - 61 61 400

Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over Inprevo.

Safety Experience Center in Houten geopend

Vorig jaar heeft Inprevo het oefencentrum in Utrecht aan de Spoordijk ingeruild voor een nieuwe locatie aan de Meidoornkade in Houten. In dit nieuwe innovatieve centrum worden cursisten praktijkgericht getraind door middel van scenario's. 

 

De gehele oefenhal is voorzien van de laatste ontwikkelingen op BHV- en EHBO-gebied. Zo is er een EHBO-theater waarbij cursisten scenario's te zien krijgen, waarna zij worden uitgedaagd om door middel van een Lotusslachtoffer daar direct op te reageren. Tevens is er een crisiscentrum gecreëerd voor table-topoefeningen, portofoonoefeningen en de opleiding crisismanagement. Ook is de ruimte geschikt om incidenten op afstand te monitoren.

 

In het Big Brother huis worden technische werkzaamheden en ontruimingsoefeningen in het ontruimingsgebouw op afstand gemonitord. Cursisten van de opleiding Ploegleider krijgen de mogelijkheid om virtueel (door middel van VR) scenariobased te oefenen.

 

In het laboratorium wordt door middel van proefjes het bewustzijn om brandveiligheid vergroot. In het brandhuis worden diverse brand nagebootst waarna cursisten de brand dienen te blussen door het juiste blusmiddelen gebruiken.

 

Wilt u zelf het oefencentrum in Houten eens bekijken? We nodigen u graag uit voor een rondleiding. Door een e-mail te sturen naar info AT inprevo DOT nl of door te bellen naar 088 – 61 61 400 kunt u een afspraak maken.

Gerelateerde nieuwsitems