Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 088 - 61 61 400

Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over Inprevo.

Update: reanimatierichtlijnen aangepast

Inprevo zet zich in voor het veilig trainen voor BHV-, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de COVID-19 pandemie. Wij volgen daarom de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad. Vanaf 22 juni gaan de reanimatierichtlijnen buiten het ziekenhuis weer terug naar normaal. 

 

De normale richtlijn voor de basale reanimatie (BLS) geldt vanaf heden om deze weer uitvoeren inclusief beademen, tenzij de centralist van de meldkamer ambulancezorg anders aangeeft.

 

Voor alle reanimaties gelden de volgende aandachtspunten:

 

  • Vraag de meldkamercentralist of van de normale richtlijnen moet worden afgeweken;
  • Hanteer zo mogelijk de (hygiëne)maatregelen zoals de overheid deze adviseert;
  • Beperk in alle gevallen het aantal BLS-hulpverleners dat zich met de daadwerkelijke reanimatie bezighouden tot het minimum. Maximaal twee BLS hulpverleners bij het slachtoffer, anderen staan op meer dan 1,5 meter afstand;
  • Was na een reanimatie je handen en polsen met water en zeep. Als alternatief kan handenalcohol gebruikt worden. Dit kan eventueel bij de ambulance of een eventuele ander aanwezig hulpverleningsvoertuig;
  • Hulpverleners die in de dagen/weken na de reanimatie klachten krijgen die mogelijk duiden op COVID-19 kunnen zich laten testen.

 

 

Hier leest u de richtlijnen die van kracht zijn, opgesteld door de reanimatieraad.

 

 

Gerelateerde nieuwsitems