Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 088 - 61 61 400

Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over Inprevo.

Week van de RI&E

Als het afgelopen jaar iets duidelijk heeft gemaakt, is dat wel het belang van een gezonde en veilige werkomgeving. Een middel dat hier voor gebruikt kan worden is de RI&E.

Wat staat er in een RI&E?

De Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) gaat over gezond en veilig werken en dient te zijn aangepast aan de huidige risico’s. Daarin horen ook risico’s op besmettingen, zoals die met betrekking tot besmetting en verspreiding van COVID-19, opgenomen te worden. Ook aandacht voor een veilige werkomgeving is een belangrijk onderwerp, zowel de fysieke werkomgeving als psychische belasting zijn tegenwoordig relevante onderwerpen.

In de RI&E moet COVID-19 expliciet als risico worden benoemd en er moeten maatregelen worden genomen om besmetting en verspreiding tegen te gaan. Niet alleen besmettingsgevaar is een risico wat mogelijk nieuw is in uw bedrijf, maar bijvoorbeeld ook een onderwerp als locatie onafhankelijk werken. Als er sprake is van thuiswerken (plaatsonafhankelijke arbeid), is daar ook specifieke aandacht voor nodig in de RI&E.

Vanuit Inprevo kunnen wij uw preventiemedewerker ondersteunen bij het opstellen van een actuele RI&E waarin de relevante en nieuwe onderwerpen worden benoemd. Daarnaast is het in de huidige tijd ook van belang om kritisch te kijken naar uw BHV-organisatie, zowel in omvang als in vaardigheden.

  • Zijn alle BHV’ers nog aanwezig?
  • Zijn ze goed opgeleid en getraind? 

Een veilige werkomgeving is een motiverende werkomgeving, ongeacht waar deze zich bevindt. Bij Inprevo ondersteunen wij u hier graag mee!

Onze specialisten adviseren u graag

 

Wilt u meer weten over deze onderwerpen, een scherpe offerte voor één van onze diensten of een strippenkaart voor de afname van adviesuren tegen een sterk gereduceerd tarief? Neem deze week dan contact op met ons via info AT inprevo DOT nl en vermeld in de onderwerp regel RI&E.

 

U kunt ook bellen naar 088-6161400 en vermelden dat u meer informatie zou willen hebben over een RI&E.

Gerelateerde nieuwsitems