Werken bij Inprevo, collega Pravin vertelt er meer over

Pravin Bajnath: "Inprevo is een super fijne werkgever met enorm veel aandacht en betrokkenheid voor het eigen personeel."

20 december 2021

Wie zijn de mensen van Inprevo? Wij stellen graag aan u voor: brandveiligheidsspecialist Pravin Bajnath (of servicemonteur, zoals Pravin het zelf zegt), 28 jaar, afkomstig uit Rotterdam en vanaf oktober 2020 werkzaam bij Inprevo. In eerste instantie heeft Pravin een logistieke opleiding gevolgd maar kwam er al snel achter dat logistiek niet zijn ding was. Omdat hij altijd al affiniteit had met techniek, is hij als monteur voor KPN gaan werken en later voor Inprevo. In dit interview vertelt Pravin hoe hij bij Inprevo terecht is gekomen, wat hij zoal doet en wat hij van Inprevo vindt. Leest u mee?

Kennismaking met Inprevo

“Mijn vorige werkgever stopte middenin de coronacrisis waardoor ik op zoek moest gaan naar een nieuwe uitdaging. Het was een lastige tijd en ik moet bekennen dat ik eigenlijk de hoop had opgegeven om direct via bedrijven te solliciteren. Tijdelijk iets via een uitzendbureau, dacht ik. Ik ben in gesprek gegaan met een uitzendbureau. De recruiter noemde een aantal bedrijven waar ik voor kon werken maar zijn aanbod was niet interessant voor mij. Toen ben ik de bedrijven zelf gaan benaderen die de recruiter noemde en zo ben ik bij Inprevo beland. Ik heb twee sollicitatiegesprekken gehad en ze vonden mij geschikt voor de functie.”

Inprevo als werkgever

“Toen ik hier bij Inprevo kwam werken, viel mij op dat er veel aandacht wordt besteed aan de werknemers. Als ik jarig ben geweest, ontvang ik een kaartje van Inprevo en meer van die kleine dingetjes. Ze zijn echt heel sociaal en gaan heel positief om met hun werknemers en dat waardeer ik enorm. Wij zijn ook betrokken als het gaat om werkoverleg en alles wat er speelt in het bedrijf; nieuwe dingen die erin komen en oude dingen die eruit gaan. Dit wordt allemaal netjes gecommuniceerd in een werkoverleg. Doordat zij die werkoverleggen organiseren, voelen wij ons veel meer betrokken. Niet als individueel maar als collega’s, dan zien wij elkaar ook weer. Dat versterkt de band en de werkzaamheden en zorgt ervoor dat we op één lijn blijven.”

Een werkweek van een brandveiligheidsspecialist

“Eigenlijk kan je in mijn werk niet van een gemiddelde werkweek spreken. De tijden zijn hetzelfde maar ik kom op verschillende locaties en heb te maken met verschillende klanten. Dat vind ik fijn die variatie. Ik kom uit Rotterdam, een grote havenstad. De ene dag ben ik bijvoorbeeld in de industrie op de Botlek bezig met blussers en de andere dag in een flatgebouw met noodverlichting.”

Op weg naar de klant

“Ik heb een busje gekregen van Inprevo met de benodigde gereedschappen. Als ik iets tegenkom wat vervangen moet worden en op dat moment niet heb, kan ik het altijd bestellen vanuit het magazijn. Ik stap in mijn bus en rijd naar de klant. Ik heb ook een PDA waarin mijn planning staat en aan de hand daarvan ga ik aan de slag.”

Maandelijkse controle

“Morgen moet ik naar de industrie, een tankstorage, voor de maandelijkse controle. Normaal gebeurt dat jaarlijks maar dit bedrijf wil dat het maandelijks gebeurt. Zodoende dat ik elke eerste woensdag van de maand een controle uitvoer. Tijdens zo’n (fysieke) controle ga ik na of blusmiddelen en oogspoelmiddelen ververst moeten worden.”

Met een andere blik gaan kijken

“Sinds ik dit werk doe, ben ik anders gaan kijken naar de indeling van gebouwen. Ik heb de cursus niet gevolgd, maar ik begin wel echt oog te krijgen hoe een gebouw brandveilig ingedeeld kan worden. Als ik op klantlocatie kom, staat alles al op de juiste plek dus dan kan ik niet zomaar bepalen dat een blusser verplaatst moet worden bijvoorbeeld.”

"Al met al is Inprevo een super fijne werkgever met enorm veel aandacht en betrokkenheid voor het eigen personeel. Ik zit hier uitstekend op mijn plek!"

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op