pfas vrije brandblussers

PFAS, wetgeving en fluorvrije blusmiddelen

15 oktober 2022

PFAS is een afkorting voor bepaalde chemische stoffen, ookwel per- en polyfluoralkyslstoffen. Voorbeelden hiervan zijn PFOS, PFOA, PFNA en PFHxS. Deze stoffen zijn chemische fluorverbindingen en vergelijkbaar met de Tefal antiaanbaklaag. De chemische stoffen PFOA en PFOS zijn al enkele jaren verboden en worden niet meer gebruikt.

Waarvoor worden PFAS gebruikt?

PFAS heeft diverse eigenschappen waaronder water-, vuil en vet afstotend. Ze komen dan ook voor in verschillende producten zoals voedselverpakkingsmaterialen, antiaanbaklagen van pannen, kleding maar ook in blusschuim.

Wetgeving PFAS

Vanuit de Europese unie is er een wetgeving in de maak met betrekking tot fluorhoudend blusschuim (PFAS). Met als doel; een totaal verbod op PFAS houdend blusmiddel. De nieuwe wetgeving wordt in 2023 verwacht, waarbij de ingangsdatum waarschijnlijk 2024 is met een uitloopfase van een aantal jaren. Onze blusmiddelen voldoen volledig aan de gestelde normen en zijn vrij van de PFAS. Meer over de wetgeving op: Europese Directive 2020/784/EU

Milieuvriendelijke oplossingen

In de afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan en zijn er fluor-vrije blussers ontwikkelt. Deze brandblussers levert Inprevo sinds 2022 ook onder de naam ‘Greenfoam’.

Schuimblusser Greenfoam

Onze fluorvrije brandblusser, de Schuimblusser Greenfoam, is verkrijgbaar in permanente druk, 6 en 9 liter en is geschikt voor het blussen van de meest voorkomende typen branden. Het schuimvormende middel is biologisch afbreekbaar, daarmee is de Greenfoam schuimblusser een ecologisch verantwoord alternatief richting een PFAS vrije toekomst. De producten kunnen wij leveren vanuit onze voorraad.  

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op