Veiligheid…. Onze zorg!

31 mei 2022

Wanneer je streeft naar hoge kwalitatieve zorg, ligt de lat continu hoog. Kwaliteit bieden aan zorg; dat is wat de organisatie Frankelandgroep hoog in het vaandel heeft. Scholingscoördinator Leer & ontwikkelcentrum Clara Jol-Molenaar spreekt met trots over de organisatie Frankelandgroep.

Clara: “Wanneer je zorg biedt aan kwetsbare mensen dan mag je geen risico nemen. Het moet goed zijn én de veiligheid moet gewaarborgd zijn. Daarom plannen wij ieder jaar, in overleg met onze BHV coördinatoren een herhalingstraining in, zodat onze BHV’ers altijd helemaal up-to-date te zijn. Ook voor onze nieuwe medewerkers plannen we, waar nodig, zo snel mogelijk een BHV training in bij Inprevo.”

Al jaren werken ze samen met Erik-Frank Welbergen van Inprevo, waarmee er korte lijntjes zijn in de ontwikkeling naar goed geschoolde BHV'ers. “Het gaat eigenlijk heel soepel door de samenwerking met Erik-Frank. Hij is onze contactpersoon en als we extra wensen hebben of wellicht er iets is, dat we anders willen zien, wordt het direct opgelost. Erik-Frank belt altijd snel terug, neemt ons serieus en werkt met ons samen aan een evt. oplossing. Dat is naar mijn idee de kracht van een goede samenwerking. Open en transparant werken en met name dat, ervaar ik als zeer plezierig.”

Heb je hetgeen dat geleerd werd in de praktijk toe moeten passen in de praktijk?
“Nee, gelukkig niet voor een grote brand. Wel hebben we kleine meldingen gehad, waarbij onze BHV’ers handelen zoals zij geleerd hebben. De deelnemers moeten het dus vooral hebben van de ervaringen die zij op doen in de trainingen. Dat moet goed voelen met de juiste voorbeelden uit de praktijk. Vanuit die voorbeelden moeten we klaar zijn voor iets waarvan je hoopt dat het nooit gebeurt”. 

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op