Basis

Preventiemedewerker

Als preventiemedewerker ondersteun je de werkgever als interne deskundige om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden aan jezelf en je collega’s. Tijdens de cursus leer je de basis van arbeidsveiligheid.

Prijs
€ 295,00 excl. BTW
Duur
1 dag
Locatie
Houten

Krijg jij een aanstelling als preventiemedewerker en wil je weten hoe je deze taak succesvol vervult? Dan is de ééndaagse cursus preventiemedewerker iets voor jou!

Als preventiemedewerker ondersteun je de werkgever als interne deskundige om een veilige en gezonde werkomgeving te bieden aan jezelf en je collega’s. Tijdens deze cursus leer je de basis van arbeidsveiligheid. Je leert hoe je betrokken kunt zijn bij het opstellen van de RI&E (Risico-Inventarisatie & Evaluatie) en hoe je de relevante Arbo wet- en regelgeving kunt toepassen.

Doelgroep

De cursus preventiemedewerker is uitermate geschikt voor de (aankomende) preventiemedewerker(s) die verantwoordelijk is of wordt voor Arbo- en preventietaken binnen de organisatie.

Cursusinhoud

Na afloop beheerst de cursist de volgende onderdelen:

  • kennis van de relevante Arbo wet- en regelgeving;

  • kennis van de taak, plaats en rol van de preventiemedewerker;

  • preventiemedewerker in relatie tot andere deskundigen;

  • rol van de preventiemedewerker binnen de organisatie;

  • de RI&E als centraal document;

  • arbeidsomstandighedenzorg en aansprakelijkheid.

Examens

Er wordt geen examen afgenomen. Er wordt wel een certificaat van deelname afgegeven.

Eéndaagse cursus

De cursus preventiemedewerker duurt één dag, van 9:00 tot 17:00 uur en wordt fysiek verzorgd op onze opleidingslocaties of online in ons digitale klaslokaal.

Kosten

Het cursustarief bedraagt € 295,00 per persoon exclusief btw. Deze prijs is een all-in tarief. Inbegrepen zijn de kosten voor de les, lesmateriaal, certificaat en catering.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op