Ondersteuning bij uitvoering van brandveiligheidsprojecten

Doordachte en verantwoorde oplossingen op het gebied van bouwkundige brandpreventie.

Bouwkundige brandpreventie

"Is mijn vastgoed brandveilig en wordt er aan de geldende wet- en regelgeving voldaan?"

Deze vraag kan meestal niet meteen beantwoord worden. Men heeft te maken met een groot aantal brandveiligheidsvoorschriften, waardoor het voor een gebouweigenaar vaak niet duidelijk is of zijn gebouw voldoet aan de brandveiligheid. Wij voorzien onze opdrachtgevers van professioneel advies op het gebied van bouwkundige brandpreventie, voor zowel bestaande als nieuwe huisvesting.

Inprevo is de partner voor bedrijven, instellingen en overheden op het gebied van brandveiligheidsadvies. Van MKB bedrijven tot grote vastgoedeigenaren, beheerders en gebruikers. Onze specialisten doen dit voor bestaande vastgoedportefeuilles, nieuwbouw en verbouw. Of het nu gaat om bouwkundig, installatietechnisch of organisatorisch advies. Wij hebben voor ieder brandveiligheidsvraagstuk de juiste adviseur in huis. Ook voor diverse berekeningen m.b.t. brandveiligheid kunt u Inprevo inschakelen, zoals een brandoverslagberekening of een vuurlastberekening.

Onze specialisten adviseren u bij het uitvoeren van brandveiligheidsprojecten. Dat zijn projecten waarbij de brandveiligheid op orde gemaakt wordt nadat er bij een brandscan is geconstateerd dat er gebreken zijn. Wij doen dat vanuit het perspectief van de opdrachtgever. Onze expertise op het gebied van bouwkundige brandpreventie:

  • leidt tot de best passende oplossing die voldoet aan de wet- en regelgeving conform het Besluit bouwwerken leefomgeving (vanaf 1 januari 2024 de opvolger van het Bouwbesluit 2012);

  • is kostenefficiĆ«nt;

  • levert brandveilige oplossingen op die passen bij de wensen van onze opdrachtgevers.

Werkwijze

Wij kunnen voor u de volledige projectleiding uit handen nemen, van aannemerselectie tot oplevering. Met de brandscan als basis vragen we bij aannemers offerten op en vergelijken deze zodat we een voorstel kunnen doen voor de beste partner. Vervolgens maken we afspraken over de uitvoering en begeleiden deze. Tijdens de uitvoering wordt er toezicht gehouden op de wijze waarop de uitvoering wordt gedaan. Na de uitvoering wordt het werk opgeleverd en daarbij wordt gecontroleerd of aan alle eisen van brandveiligheid, aantoonbaar is voldaan. De diepgang van de controle is afhankelijk van de omvang van het project. Ook is het mogelijk dat we van bovenstaande werkwijze deelopdrachten uitvoeren.

Wij zorgen voor doordachte en verantwoorde oplossingen op het gebied van bouwkundige brandpreventie!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op