Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 088 - 61 61 400

Online events

Inprevo deelt haar kennis! Schrijf u in voor onze kennissessies over diverse onderwerpen omtrent brandveiligheid

Schrijf u in voor onze (gratis) kennissessies

Inprevo deelt haar kennis!

Inprevo vindt het belangrijk dat (brand)veiligheid op de agenda blijft staan, ondanks dat het voor veel bedrijven op dit moment niet hun eerste prioriteit is. Daarom organiseren we kosteloos online kennissessies over verschillende onderwerpen. U ontvangt na aanmelding een uitnodiging om via Microsoft Teams deel te nemen aan de sessie.

De rol van de Hoofd BHV'er - DEZE SESSIE HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

Louis Nijland is consultant bij Inprevo, maar ook Hoofd BHV'er. In deze webinar legt hij waarom je een Hoofd BHV'er kunt aanstellen, of het verplicht is vanuit de wetgeving en wat zijn rol, taken en positie binnen de organisatie zijn.

 

De webinar kunt u terugkijken door op onderstaande button te klikken.

 

BEKIJK HIER DE WEBINAR TERUG

 

Energietranisitie (voor woningcorporaties) i.s.m. Brandweer Nederland - DEZE SESSIE HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

In deze webinar gaan Sander Lepelaar en Peter van Moorsel in op de energietransitie die zich afgelopen jaren heeft ingezet. Ze leggen uit waar je op moet letten bij het gebruik van buurtbatterijen, zonnepanelen, litium ion batterijen en vertellen waar zij tegen aanlopen bij calamiteiten. Waar moeten woningcorporaties rekening mee houden?

 

De webinar kunt u terugkijken door op onderstaande button te klikken.

 

BEKIJK HIER DE WEBINAR TERUG

 

 

Het succesvol uitvoeren van een ontruimingsoefening - DEZE SESSIE HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

Consultant Niels van Vlimmeren vertelt meer over het organiseren van ontruimingoefeningen en op welke manieren deze gedaan kunnen worden. In deze kennissessie leer je de tips and trics voor het succesvol uitvoeren van een ontruimingsoefening. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 

De webinar kunt u terugkijken door op onderstaande button te klikken.

 

Bekijk hier de webinar terug

Wonen met zorg - DEZE SESSIE HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

Wonen met zorg geeft uitleg over de woonvormen en zorgniveaus die in het Bouwbesluit 2012 worden omgeschreven. Hiernaast wordt een verdieping gegeven op de term zelfredzaamheid en artikel 7.11a uit het Bouwbesluit. Dit wordt gedaan aan de hand van het 8-stappenplan uit de Handreiking 7.11a van Nieman.

 

De webinar kunt u terugkijken door te klikken op onderstaande button.

 

bekijk hier de webinar terug

Zorgplicht en beleid - DEZE SESSIE HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

Brandveiligheid is een onderwerp dat bij woningcorporaties in toenemende mate om aandacht vraagt. Woningcorporaties worden geconfronteerd met steeds meer verminderd zelfredzame senioren, waarbij reguliere maatregelen voor brandveiligheid niet meer afdoende zijn. Corporaties vragen zich hierbij af welke verantwoordelijkheid zij dragen.


Woningcorporaties dienen invulling te geven aan hun ‘zorgplicht’. Maar wat houdt dit in? Wat is de ambitie? Hoe kan inzicht worden verkregen in brandveiligheidsrisico’s? Welke risico’s zijn aanvaardbaar en welke niet? Het is van belang om bovenstaande beleidsmatig vast te leggen. Daarnaast zal de samenwerking moeten worden opgezocht met diverse andere organisaties binnen het maatschappelijke speelveld.

 

De webinar kunt u terugkijken door te klikken op onderstaande button.

 

bekijk hier de webinar terug

Kennissessie Ontruimingsoefening ten tijde van het coronavirus - DEZE SESSIE HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

De NEN 8112:2017 “Bedrijfsnoodorganisatie en bedrijfshulpverlening” heeft als richtlijn om minimaal eenmaal per jaar een oefening te houden. De BHV-organisatie oefent dan het gebruik van middelen en het toepassen van de procedures. Het organiseren van een ontruimingsoefening is de meest efficiënte methode om aan de richtlijn te voldoen. Met een ontruimingsoefening leren ook de medewerkers het snel en effectief verlaten van het gebouw tijdens een calamiteit.
 

Hoe maakt u uw eigen ontruimingsoefening tot een succes? En hoe kunnen BHV'ers veilig een ontruiming uitvoeren? In deze kennissessie gaan consultants Niels van Vlimmeren en Baldr Thomasson in op deze vragen. 

 

De webinar kunt u terugkijken door op onderstaande button te klikken.

 

BEKIJK HIER DE WEBINAR TERUG

 

Kennissessie Bereikbaarheids- en beschikbaarheidsapp StandBy – DEZE SESSIE HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

 

Deze kennissessie vindt al voor de tweede keer plaats.

In deze kennissessie laten wij zien hoe het webbased systeem StandBy ingezet kan worden om de beschikbaarheid en de aanwezigheid van BHV'ers te registeren.

De volgende onderwerpen komen aan bod. 

  • Aanwezigheidsregistratie en localisatie van BHV'ers
  • Managementrapportage
  • Planning
  • Berichten
  • Alarmeren
  • Communiceren

 

Wilt u meer informatie over StandBy? Via onderstaande link vindt u meer informatie over StandBy

Meer informatie over StandBy

Brandveiligheid in verzamelgebouwen (speciaal voor huurders) - DEZE SESSIE HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

Waar is een gebouweigenaar verantwoordelijk voor op het gebied van BHV, planvorming en middelen? En wat is de verantwoordelijkheid van u als huurder? In deze kennissessie gaat onze consultant Niels van Vlimmeren in op deze vragen.

 

Wilt u de whitepaper en de presentatie van deze sessie ontvangen? Klik op onderstaande link.

whitepaper ontvangen