Terughaalactie steding monteurs 2022

Inprevo verwelkomt 1700 monteurs Stedin tijdens Terughaalactie 2022 in Houten

28 februari 2022

Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een zeer grote en efficiënte logistieke operatie, waarbij vele jaarlijks terugkerende acties worden gebundeld, zoals;

 • het keuren en kalibreren van gereedschappen;

 • controle van bedrijfsvoertuigen op schades, banden, netheid, gewicht;

 • onderhoud en/of vervanging van de aanwezige BHV-middelen in het voertuig (brandblusser(s), EHBO-kit etc.);

 • het uitvoeren van aanpassingen op voertuigen (snelheidsbegrenzing, belettering, gewichtsindicatie, etc.);

 • het verzorgen van verplichte trainingen (levensreddend handelen en kleine blusmiddelen);

 • het verzorgen van gewenste trainingen (verkeersgedrag, bewust weerbaar, omgaan met agressie, veilige belading van het voertuig, omgaan met cultuurverschillen, instructie in het juiste gebruik van het voertuig en de daarin aanwezige materialen/gereedschappen, etc.).

Veiligheidsworkshops voor stedin monteurs

Wat doet Inprevo voor Stedin?

Voor het verzorgen van trainingen tijdens de THA dagen heeft Stedin het vertrouwen gevonden bij Inprevo.

Wij verzorgen, vaak in samenwerking met andere partijen, sinds 2015 de diverse verplichte-, gewenste- en veiligheidsworkshops.

Omdat we sinds vorig jaar te maken hebben met corona, en veiligheid bij ons hoog in het vaandel staat, zijn er strikte afspraken gemaakt om dit te kunnen realiseren.

In bijna drie maanden tijd nemen er ± 1700 medewerkers van Stedin deel aan de workshops. Per dag komen er gemiddeld 40 monteurs met hun voertuig richting Houten om deze in te leveren bij het pand naast ons oefencentrum. Daar staan zo’n 40 keurmeesters klaar om alles in het werk te stellen de voertuigen om 16.00 uur die dag weer tip top in orde te krijgen zodat men weer een jaar vooruit kan. De monteurs lopen, na inlevering van hun voertuig, door naar Inprevo waar onze instructeurs klaar staan om de Stedin-medewerkers qua veiligheidskennis en andere zaken op te frissen. De monteurs worden door onze receptie ingedeeld in 8 groepen van maximaal 5 personen welke gedurende de dag een trainingscarrousel doorlopen van 8 verschillende workshops.

Workshops in 2022

Medewerkers van Stedin worden met enige regelmaat geconfronteerd met conflicten of incidenten met derden in de openbare ruimten of met mensen die in deze tijd een wat korter 'lontje' hebben. Dit jaar heeft Stedin samen met ons dan ook aansluiting gezocht bij deze problematiek. Dit jaar verzorgt Inprevo, in samenwerking met Bureau RVV en het bedrijf Perfect Storm, de volgende workshops:

 • Omgaan met verschillen: Hier leert men verschillende communicatiestijlen om zo de stijl te kiezen die het beste past en daardoor voor die persoon het meest effectief is,

 • Reanimatie en AED: Dit onderdeel is een jaarlijks verplichte herhaling. Het onderdeel brandbestrijding komt om het jaar in een workshop aan bod.

 • Presenteren met impact: Hoe presenteer je jezelf en je boodschap op zo'n manier dat de ander begrijpt wat je bedoelt en bereid is om mee te werken.

 • Tourniquet: Hoe moet je een tourniquet aanleggen bij een ander of jezelf om een zware bloeding te stoppen.? Welke middelen kun je hierbij gebruiken?,

 • Effectief communiceren met lichaamstaal: Met ervaringen uit de vechtkunst leert men hoe je met lichaamstaal kunt de-escaleren.

 • Triage: Hoe bepaal je prioriteiten indien er meerdere slachtoffers zijn, en op welke wijze stel je de omgeving veilig?,

 • Rondleiding: Met en op voldoende afstand wordt de deelnemer getoond hoe hun bedrijfsvoertuig en arbeidsmiddelen worden gekeurd en gekalibreerd,

 • BlastWat (niet) te doen bij een explosie met een slachtoffer en omgeving.

Op deze manier kunnen wij dit jaar, net zoals voorafgaande jaren, de THA-dagen weer creatief en informatief realiseren. Dankzij de inzet van ons trainingsteam en de goede samenwerking met andere partijen, verloopt alles weer op rolletjes.  Als Inprevo zijn wij trots en dankbaar deze mooie opdracht voor de 7e keer in samenwerking met Stedin te mogen uitvoeren!

veiligheidsworkshops bij inprevo trainingslocatie
Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op