Robert Brekelmans: "Inprevo is een warme organisatie, collegialiteit staat hoog in het vaandel."

4 januari 2022

Wie zijn de mensen van Inprevo? Wij stellen u voor aan onze collega Robert Brekelmans, 52 jaar jong en woonachtig in Oosterhout. In 2008 is Robert begonnen bij TSA (tegenwoordig een partner van The Safety Network) in Goes als trainer. In 2012 heeft TSA de opleidingen overgeheveld naar Jonkman Opleidingen (tevens partner van The Safety Network) en kwam hij in Terneuzen terecht. Daar heeft hij tot en met 2020 als trainer gewerkt. In 2020 is een voorstel gedaan om als opleidingscoördinator bij Inprevo aan de slag te gaan. Na een detacheringsperiode, om te kijken of deze functie bij hem paste, is hij op 1 januari 2021 officieel als opleidingscoördinator in dienst getreden bij Inprevo.

Wat houdt je werk precies in?

“Ik ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen en actualiseren van scenario-based opleidingsprogramma’s en maatwerken, het ondersteunen en adviseren van hoofd opleidingen en het ondersteunen, sturen en coachen van zowel de vaste- als inhuurtrainers.”

Wat bedoel je met scenario-based?

“Scenario-based is vooral praktijkgericht bezig zijn met de cursisten, dus niet een hele dag in een leslokaal zitten maar juist leren door dingen te doen in een omgeving die herkenbaar is voor de cursist. Wij willen de mensen zoveel mogelijk bezighouden: 80% praktijkgericht bezig zijn en 20% in het lokaal.”

Wat bedoel je met maatwerk?

“Naast een standaard BHV cursus, waar de cursist de basisvaardigheden middels scenario-based trainen wordt opgeleid, zijn er ook bedrijven met bedrijfsspecifieke risico’s. Deze kunnen op verzoek van de klant in het lesprogramma worden toegevoegd. Zo heeft een zorginstelling meer behoefte aan het trainen op het ontruimen van niet zelfredzame personen vanuit een bed, in tegenstelling tot het ontruimen van zelfredzame personen uit een kantooromgeving.”

Hoe bepaal je wat geschikt is voor een bedrijf?

“Het op maat kunnen maken van een training die past bij het bedrijf, bepaal ik dus op grond van de bedrijfsspecifieke risico’s.”

Hoe weet jij wat de cursisten willen?

“Middels een digitaal evaluatieformulier kunnen onze cursisten feedback geven. Er worden diverse vragen gesteld waarop wij een gemiddelde scoren van een 9,1! Vaak nemen cursisten ook de moeite om een opmerking te plaatsen in een vrij invoerveld. Naast de vele complimenten krijgen we ook regelmatig tips ter verbetering. Deze worden gebundeld en waar nodig opgepakt. Hiermee kunnen we onze dienstverlening steeds blijven verbeteren.”

Wat krijg je vaak terug te horen?

“Dat cursisten het scenario-based trainen als een positieve vorm van leren vinden. Vaak hoor ik terug dat de cursisten lekker bezig zijn geweest en ook nog wat hebben geleerd.“

Zit op je plek?

“Ik zit fantastisch goed op mijn plek. Het past als een jas en zo voelt het ook. Inprevo is een warme organisatie, collegialiteit staat hoog in het vaandel. Wij zijn bereid ‘met’ maar ook ‘voor’ elkaar te werken.

Het is net de Tros: ‘de grootste familie van Nederland’.”

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op