Brandblussers in bedrijfswagens

18 januari 2023

Veel bedrijven hebben hun wagenpark voorzien van een kleine brandblusser uit veiligheidsoogpunt. Het gaat in de meeste gevallen om een kleine Poeder- of Schuimbrandblusser. Maar wat is nu de beste brandblusser voor in de auto?  

De meest voorkomende brandblusser in auto’s is de Poederblusser 2 kg. Een kleine autobrand is in de meeste gevallen wel te blussen, maar een Poederblusser geeft ook veel (neven)schade. Het poeder uit de poederschuimblusser bestaat namelijk uit chemisch zout, wat materiaal aantast.

Een Sproeischuimblusser geeft minder schade en is zeer geschikt voor het blussen van een kleine autobrand.  

Waar moet u op letten?

Wij adviseren een vorstvrije Sproeischuimblusser van minimaal 2 liter in een transportbeugel. Ook in Nederland wordt het steeds kouder, in 2022 is de laagst gemeten temperatuur -8,7 graden. Daarom raden we een vorstvrije blusser aan. Deze blussers zijn bestendigd tegen temperaturen tot -30 graden. De transportbeugel voorkomt dat de blusser gaat rollen en beschadigd raakt.  

Tip: Ook deze brandblussers moeten jaarlijks onderhouden worden, laat deze blussers ook controleren tijdens uw jaarlijkse controle onderhoud van uw inpandige blusmiddelen.  

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op