Niels Hazenoot: “Van mij verdient Inprevo een 9”

24 november 2021

Wij zijn in gesprek gegaan met Niels Hazenoot, werkzaam bij gemeente Middelburg. Niels is projectleider en verantwoordelijk voor het onderhoud van gebouwen en vastgoed van gemeente Middelburg, specifiek voor de veiligheidsinstallaties en blusmiddelen. Inprevo werkt samen met de gemeente. Hoe de samenwerking verloopt en wat Inprevo voor gemeente Middelburg doet, leest u in dit interview.

Kennismaking met Inprevo

“Ik heb het stokje 3,5 jaar geleden overgenomen van een collega die van baan wisselde. Voordat wij met Inprevo samen gingen werken, werkten wij samen met TSA. Toen ik het stokje overgedragen kreeg, dacht ik: ik ga met TSA om tafel. Dit contact beviel uitstekend en daarom besloot ik verder met ze te gaan. TSA werd ingevlogen om de blusmiddelen van de gemeente Middelburg te onderhouden. Rond 2018 werd de afdeling Products (de afdeling die brandblussers, brandslangen en dergelijke aanlevert) overgenomen door Inprevo. Zodoende is de samenwerking met Inprevo ontstaan.”

Samenwerking Inprevo en gemeente Middelburg

Het jaarlijkse onderhoud van alle blusmiddelen en dus ook de blusleidingen van de panden die wij hebben, worden onderhouden door Inprevo. Als wij tussendoor vragen hebben, een storing willen melden, onderhoud nodig hebben of iets wat te maken heeft met blusmiddelen, dan kunnen wij bij Inprevo terecht. Samen met een monteur van Inprevo doen wij om de zoveel tijd een ‘ronde’ om te controleren of in al onze panden aan de brandveiligheidseisen wordt voldaan en of alle middelen (brandblussers en dergelijke) nog goed zijn.”

Keuze voor Inprevo

“Het contact verloopt harstikke goed. Dat is ook de reden dat wij de samenwerking met Inprevo blijven voortzetten. Als ik iets nodig heb, bel ik met Wilma van Hamel en krijg direct een reactie. Communicatie vind ik het belangrijkst en het werk wat Inprevo levert is altijd goed. Dit klinkt slijmerig maar het is gewoon zo. Er wordt gedaan wat er gedaan moet worden en afgesproken is. Dan heb ik geen reden om te wisselen van bedrijf. Samengevat komt Inprevo afspraken altijd na, communiceert heel makkelijk en vooral snel.”

Werkzaamheden van Inprevo voor gemeente Middelburg

“De werkzaamheden vanuit Inprevo voor gemeente Middelburg zijn heel breed. Ze verzorgen van gymzalen tot scholen, van wijkcentra tot sportscholen en zelfs de Lange Jan. Er is een lijst waarin staat welke panden blusmiddelen hebben waar de gemeente verantwoordelijkheid voor draagt. Er is ook een aantal auto’s van de gemeente waar blusmiddelen in zitten. Er wordt een plan/schema gemaakt waarin wordt opgenomen wanneer alle locaties bezocht worden, welke in de periode februari/maar wordt gemaakt.”

Brandveiligheid voor gemeente Middelburg

“Wij hebben gebouwen waar de brandweer een ronde doet. Als het gaat om brandveiligheid in bijvoorbeeld scholen, loopt er iemand van ons mee. In de winter zijn er activiteiten op de markt in Middelburg. Dan worden er voorwaarden opgenomen in een zogenaamde evenementenvergunning wat betreft de brandveiligheid. In een evenementenvergunning wordt ook brandveiligheid opgenomen maar daar is de gemeente zelf niet verantwoordelijk voor. Inprevo kan worden ingeschakeld maar eigenlijk alleen voor de panden die de gemeente in bezit heeft.”

Waardering Inprevo

“Van mij verdient Inprevo een 9. Waarom geen 10? Het kan altijd beter, zeggen ze. Ik werk 1 of 2 maanden per jaar met jullie samen en als dat gebeurt, is het altijd goed. Er zijn veel bedrijven waar ik achteraan moet bellen/mailen, iets wat bij Inprevo nog nooit is gebeurt. Hier springen jullie echt in uit.”

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op