Tip van de preventiemedewerker - Zitten en staan

7 maart 2024

Afgelopen week kwam weer in het nieuws hoe ongezond te veel zitten voor mensen is. In het TNO rapport dat vorige week verscheen kwam naar voren dat ruim een kwart van de Nederlanders boven de 15 jaar gemiddeld 8,5 uur of langer zit per dag. Dit is ver boven het Europees gemiddelde van 11 procent.

Tijd voor actie! De preventiemedewerker heeft een belangrijke rol in veilig en gezond werken. Daarom deelt onze preventiemedewerker Louis Nijland graag een aantal tips hoe je zitten en staan tijdens een werkdag zoveel mogelijk kunt afwisselen.

Wist je dat?

🧠Afwisselend staan en zitten verbetert de doorbloeding van het lichaam, ook van de hersenen, die daardoor meer zuurstof krijgen? Doordat de hersenen meer zuurstof krijgen kunnen deze optimaal presteren, waardoor ook je concentratie verbetert.  

🫀Bij staand werken pompt je hart 10x zoveel bloed rond in je lichaam? Een effectieve bloedcirculatie houdt je scherper. Wissel je je houding af met staan dan reduceer je ook de kans op rug-, schouder- en nekklachten.

Lees de tips voor het instellen van jouw werkplek om zowel staand als zittend goed te kunnen werken.

Ben jij preventiemedewerker en heb jij hulp nodig? Neem contact op met Louis Nijland via info@inprevo.nl of 088 61 61 400.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op