Week van de RI&E

12 juni 2023

Inprevo ondersteunt de week van de RI&E en wij dragen graag ons steentje bij aan het creëren van bewustwording rondom veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Als werkgevers en werknemers hebben we allemaal de verantwoordelijkheid dat iedereen veilig en gezond kan werken.

Wat is een RI&E?

Een RI&E is een middel om risico’s in kaart te brengen en maatregelen te treffen om de risico’s te verminderen of zelfs te elimineren. De RI&E is ook wettelijk verplicht, maar is ook een investering in uw bedrijf, zodat u een veilige en gezonde werkomgeving kunt creëren voor uw medewerkers, wat bijdraagt aan het succes van uw bedrijf. Een RI&E bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Welke risico’s zijn er voor uw onderneming en uw medewerkers

  • Welke risico’s zijn het belangrijkst en het grootst

  • Plan van aanpak; welke maatregelen gaat u nemen om de arbeidsrisico’s te verminderen of te verwijderen?

  • Uitvoering en beoordeling Plan van Aanpak. Een RI&E moet regelmatig ge-update worden, wijzigingen en nieuwe risico’s ontstaan snel zeker met de komst van nieuwe werkwijzen en technologieën. Wij raden aan dit jaarlijks te doen.

Naast dat een RI&E belangrijk is om de arbeidsrisico’s binnen uw bedrijf inzichtelijk te krijgen voorkomt het ook bedrijfsblindheid. Hiermee kunt u ook het ziekteverzuim verlagen. Bovendien controleert de Nederlandse arbeidsinspectie of je een RI&E hebt. Als je een onvolledige of geen RI&E hebt kan dit een forse boete inhouden, wel krijg je eenmalig de kans om dit te herstellen.  

Wilt u meer weten over de week van de RI&E neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op