Louisa - instructeur

Ik ben Louisa Salome, momenteel 54 jaar, werk voor Inprevo en ik ben instructeur zowel voor het EHBO als BOC gedeelte

Louisa EHBO en Brand Ontruimingen Communicatie (BOC) instructeur bij Inprevo

‘Het is gewoon het leukste werk dat er is!’

Louisa Salome - Instructeur

Ik was eerst ZZP’er instructeur 1e hulp. Ik gaf al wat lessen bij Inprevo en toen zag ik een vacature langskomen allround instructeur. Ik heb gesolliciteerd en mocht vervolgens de opleiding BOC volgen. Deze externe opleiding werd gefinancierd door Inprevo.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Inprevo te werken?

Omdat het een heel mooi en warm bedrijf is. Je voelt je helemaal thuis en iedereen wordt gelijk behandeld; het is als een warm bad. Ik was eerst ZZP’er instructeur Eerste Hulp. Ik gaf al wat lessen bij Inprevo en toen zag ik de vacature Allround Instructeur langskomen. Ik heb gesolliciteerd en mocht vervolgens de instructeursopleiding Brand, Ontruiming en Communicatie volgen. Deze externe opleiding werd volledig gefinancierd door Inprevo.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Normaal gesproken begin ik de dag met het voorbereiden van het leslokaal. Vervolgens zorg ik ervoor dat ik het lesplan goed ken en ontvang ik de cursisten. De rest van de dag besteed ik aan het geven van lessen. De locaties waar ik deze lessen verzorg, zijn niet altijd dezelfde. Ik werk voornamelijk op de vaste locaties van Inprevo, die zich in Rotterdam, Houten en Amsterdam bevinden. Af en toe geef ik ook les op klantlocaties door het hele land.  Hoewel ik zelf uit Bleiswijk kom, zijn de vaste locaties van Inprevo altijd goed bereikbaar, als de files tenminste meewerken. 😊

Wat maakt het werk leuk?

De afwisseling, de collega’s; het is het leukste beroep wat er is. Elke dag heb je te maken met verschillende groepen en andere mensen. De lessen zijn altijd anders, zo zijn er bijvoorbeeld ook lessen die op maat gemaakt worden voor bepaalde klanten. De invulling van de lessen is dan ook verschillend per klant. Van tevoren bestudeer ik het goed en probeer ik de les zo goed mogelijk vorm te geven zodat cursisten met de juiste informatie voor hun bedrijf aan de slag kunnen als hulpverlener.

Hoe zou je de teamdynamiek in Inprevo omschrijven?

We zijn heel divers, maar de dynamiek is gewoon goed. We zien elkaar niet altijd en werken op verschillende locaties. Maar als we elkaar dan toch zien, is het gewoon goed. Er is heel veel collegialiteit, dit komt mede doordat je één doel hebt. Daarnaast speelt het ook mee dat we allemaal trots zijn om bij Inprevo te werken.

Plannen voor de toekomst bij Inprevo

Over twee maanden begin ik met de opleiding Hoofd BHV. Ik zal eerst zelf als cursist hieraan deelnemen, en misschien ga ik dit zelf ook geven aan cursisten als instructeur. Ik begin over twee maanden daarmee, maar vind het nog wel een beetje spannend. Het scheelt dat het bij collega’s is die ik ken en waar ik mee samenwerk. Het gaat bij mij persoonlijk om het vergaren van meer kennis.

Waarom werken bij Inprevo?

Het is een bedrijf dat voor kwaliteit staat en heel sociaal is. Het is lastig om in een paar woorden te omschrijven! Wat ik bijvoorbeeld een leuk project vind waar we mee bezig zijn is de Stedin terughaalactie. Alle monteurs van Stedin komen bij ons op training, op een door Stedin gehuurde locatie. Op deze locatie geven wij dit jaar onder andere reanimatie trainingen, verbandleer en de LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse). In de tussentijd worden hun auto’s gecontroleerd en gerepareerd, van een ster in de ruit tot het toevoegen van olie en het keuren en kalibreren van gereedschappen. Aan het eind van de dag kunnen de monteurs met een gecontroleerde auto en met een herhaaltraining op zak weer naar huis toe. Dit gaat om uiteindelijk 2200 monteurs die langskomen, het duurt van begin januari tot 15 maart. Zoals vandaag ben ik hier voor Stedin, en dan ga ik morgen in Rotterdam aan het werk en donderdag met een consultant mee voor een ontruimingsoefening. Dus een lekker afwisselende week!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op