Ridvan - Fire Safety Consultant

Mijn naam is Ridvan Ari, ik kom uit Dordrecht, ben 28 jaar en werkzaam bij Inprevo als fire safety consultant.

Ridvan Ari Fire Safety Consultant bij Inprevo

‘Er zijn veel specialisten binnen Inprevo, jij kan veel van hen leren, maar zij ook van jou!’

Ridvan Ari - Fire Safety Consultant

Ik zocht een balans tussen kantoorwerk en buitendienst. De functie van fire safety consultant bij Inprevo, met focus op bouwkundige inspecties en brandveiligheidscontroles, bood wat ik zocht. Sindsdien werk ik vol enthousiasme bij Inprevo.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Inprevo te werken?

Kort stukje over mijn achtergrond. Ik heb Integrale Veiligheidskunde gestudeerd, een brede opleiding die zich richt op veiligheid in het algemeen, niet alleen op brandveiligheid. Ik heb mijn vierdejaars stage gelopen bij een brandbeveiligingsbedrijf. Na mijn studie ben ik daar twee jaar werkzaam geweest en heb ik diverse taken als service coördinator uitgevoerd. Dat bestaat vooral uit onderhoudsrapporten ontvangen, controleren, offertes maken bij gebreken en het eerste aanspreekpunt van de klant zijn. Op een gegeven moment wilde ik meer het veld in en weg van het kantoor, ik zocht een combinatie van deze twee aspecten. Toen kwam ik de vacature tegen bij Inprevo voor de functie van fire safety consultant, gericht op bouwkundige inspecties en controle op brandveiligheid. Sindsdien ben ik in dienst bij Inprevo.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Wat wij doen, is in eerste instantie het ontvangen van een project. Onze klanten kunnen variëren van woningbouw tot zorginstellingen en stations. Laten we bijvoorbeeld een station nemen. Als eerste stap vragen we bouwkundige tekeningen op, waarop we brandscheidingen in kaart brengen. Nadat dit is gedaan, weten we waar we naar moeten kijken. We gaan vervolgens met de iPad naar de locatie om deze scheidingen te inspecteren en eventuele andere gebreken vast te leggen. We letten voornamelijk op de doorvoeringen, brandoverslagrisico's, brandveilig gebruik maar ook of er een BMI of sprinklerinstallatie aanwezig is of de documenten in het logboek compleet zijn. Als we iets zien, maken we een foto met de iPad. Na de inspectie werken we alles uit in een rapportage. De behoeften van klanten verschillen; sommigen willen alleen een rapport met bevindingen, terwijl anderen een rapport met gebreken en de kosten voor oplossingen willen ontvangen. Daarnaast varieert de duur van het project per klant, omdat elk project te maken heeft met verschillende gebouwen en locaties. Waardoor elk project weer anders is!

Wat maakt het werk leuk?

Het is heel divers, naar elk gebouw moet je anders kijken, je kijkt naar een station anders dan een woning of lichtindustrie. Deze gebouwen hebben andere gebruiksfuncties en hierdoor hebben ze allemaal te maken met andere wet- en regelgeving. Dus daarin varieert het hoe je het project invult, waar je naar moet kijken en wat je kan treffen. Wat het werk als fire safety consultant voor mij leuk maakt, is dat je echt iets betekent voor de klant. Je levert een verslag aan de klant, die hiermee actie kan ondernemen, en jij weet dat je hebt bijgedragen aan de veiligheid.

Hoe zou je de teamdynamiek in Inprevo omschrijven?

Als ik vragen heb over een vergunning of als er vraagtekens ontstaan, zijn er bijvoorbeeld teamleden die een achtergrond hebben in bouwkunde en alles weten over structurering en materialen. Je kunt altijd bij een collega terecht met je vraag. Om de acht weken organiseren we een kennissessie met de hele afdeling. Soms nodigen we externe experts uit om te spreken over specifieke onderwerpen zoals wet- en regelgeving, maar ook over nieuwe trends. Op deze manier vergroten we gezamenlijk onze kennis en delen we informatie binnen het team.

Heb je nog verdere plannen voor de toekomst bij Inprevo?

Binnen de brandveiligheid onderscheiden we de aspecten B, I, en O, wat staat voor Bouwkundig, Installaties en Organisaties. Momenteel richt ik me voornamelijk op de bouwkundige kant, en in mijn vorige functie heb ik ook ervaring opgedaan met installaties. In de toekomst bij Inprevo zou ik me meer willen specialiseren in het 'O'-gedeelte, dus de organisatorische aspecten. Mijn doel is om kennis te hebben van alle drie de aspecten, zodat ik uiteindelijk integraal bouwveiligheidsadvies kan bieden. Op die manier kan ik alle aspecten in overweging nemen samen met de mogelijke risico’s, wat resulteert in een completer advies.

Waarom komen werken bij Inprevo?

Bij Inprevo geniet je van flexibel werken met de vrijheid om je eigen dagen in te vullen, inclusief de optie voor thuiswerken. Specialisten binnen Inprevo bieden de kans om van hun expertise te leren, terwijl zij op hun beurt ook van jou leren. Inprevo biedt ook cursusmogelijkheden, zo heb ik de brandveiligheidscursus gevolgd, dat bijdraagt aan kennisvergroting. Naast het werk zijn er gezamenlijke bedrijfsuitjes, waaronder activiteiten als padellen. Maar zijn er ook georganiseerde uitjes georganiseerd vanuit The Safety Network, zoals de Winter Kick-off. De diverse groep medewerkers, van jong tot oud, zorgt voor een gezonde mix en maakt werken bij Inprevo plezierig.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op