Schuimblussers Fluorvrij en wetgeving

Met de aankomende wetgeving omtrent PFAS houdende (blus)middelen, wordt het de komende jaren verplicht om alle PFAS houdende schuimblussers te vervangen. Wij leveren de PFAS-vrije schuimblussers onder de naam Greenfoam. De Greenfoam schuimblusser bevat de verboden chemicaliƫn niet en is niet schadelijk voor gezondheid en milieu.

Bent u al overgestapt?

Waarom een PFAS-verbod?

PFAS is een verzamelnaam voor 10.000 chemische stoffen en hebben diverse handige eigenschappen; vet,- water,- en vuilafstotend. Hierdoor worden ze verwerkt in allerlei producten waaronder pannen en blusmiddelen. Echter bij gebruik en via afvalstromen komt PFAS in het milieu terecht maar ook in ons drinkwater en voedsel. Deze stoffen breken niet af en vormen daardoor een risico voor onze gezondheid en het milieu. Met de overstap op onze Greenfoam - Fluorvrije brandblusser kiest u voor een gezonder en veiligere leefomgeving.

Over naar PFAS vrije brandblussers

Heeft u nog PFAS houdende schuimblussers, dan dienen deze vervangen te worden voor eind 2029 voor Fluorvrije schuimblussers. Het is daarom belangrijk om deze brandblussers zo snel mogelijk uit te faseren. Wij helpen u graag om dit zo efficiƫnten kostenbesparend mogelijk te doen.

Tijdlijn Europese wetgeving Fluorvrije blusmiddelen

Tijdlijn Europese wetgeving Fluorvrije blusmiddelen

Waarom uitfaseren?

Vanaf 2024 is het verbod op levering van PFAS-houdend blusschuim van kracht en met het vastgestelde tijdspad moeten blusmiddelen met PFAS uiterlijk vervangen worden in 2029.

Vanaf eind 2029 is het Europese verbod op het bezit van blustoestellen met PFAS-houdend schuim van kracht. Elke investering in blusmiddelen met PFAS is daarom een onnodige investering.

Voor onze klanten vindt de transitie plaats op een natuurlijk moment, bij bijvoorbeeld schuimblussers die al vervangen moesten worden. Natuurlijk adviseren wij u graag over een kostenbewuste transitie.

De fluorvrije schuimblusser Greenfoam.

De Greenfoam schuimblusser blusser bevat geen fluor bestandsdelen in het schuimvormend middel, waardoor deze volledig biologisch afbreekbaar is en niet schadelijk is voor gezondheid en milieu. Het is daarmee een ecologisch verantwoord alternatief waarmee u de overstap maakt naar een PFAS-vrije toekomst.

Heeft u vragen en/of wilt u advies. wij helpen u graag.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op