Bedrijfshulpverleningscursus

Bedrijfshulpverleningscursus

Snel en adequaat kunnen handelen bij een calamiteit? Je veiligheidsorganisatie verbeteren? Volg dan een bedrijfshulpverleningscursus bij Inprevo. Wij richten ons op de preventie van calamiteiten en helpen organisaties bij het creëren van (brand)veiligheid. Onze professionele en praktijkervaren instructeurs leiden je op tot bedrijfshulpverlener. In de cursus van Inprevo leer je om bedrijfshulpverlening op de juiste manier toe te passen.

Wat is een BHV’er?

Een BHV’er is een medewerker die op vrijwillige basis bijdraagt aan de veiligheid van het bedrijf. Dankzij een cursus bedrijfshulpverlening is deze persoon in staat om adequaat op te treden bij calamiteiten. Deze BHV’er is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van een incident.

Een aanwezige BHV’er is noodzakelijk bij branden, ongevallen en ziektebeelden. De BHV’er heeft de juiste vaardigheden en competenties om mensen in veiligheid te kunnen brengen.Zij verlenen eerste hulp, ontruimen gebouwen, blussen beginnende branden en zorgen voor communicatie met externe hulpverleners. Daarnaast zijn BHV’ers verantwoordelijk voor een goede opvang van de betrokkenen op de verzamelplaats.

Wat leer je tijdens een cursus bedrijfshulpverlening?

Als BHV’er ben je verantwoordelijk voor preventie, en weet je hoe je op moet treden bij incidenten. Tijdens de cursus bedrijfshulpverlening leer je om de juiste hulp te verlenen en zorg je voor de veiligheid van alle aanwezigen binnen het gebouw. Na het afronden van de cursus ben je in staat om:

  • Eerste hulp te verlenen;

  • Gebouwen te ontruimen;

  • Beginnende branden te blussen;

  • Te zorgen voor de communicatie met externe hulpverleners;

  • Een goede opvang op te zetten op de verzamelplaats.

De bedrijfshulpverlening cursus van Inprevo bereid je voor op verschillende soorten incidenten op de werkvloer. Tijdens de opleiding brengen we je de BHV-basisvaardigheden bij.

Scenariobased trainen 

Door scenariobased te trainen leer je op praktische wijze hoe je kunt handelen in een noodsituatie. Om cursisten zo goed mogelijk voor te bereiden op calamiteiten, hebben we onze bedrijfshulpverleningscursus zo realistisch mogelijk gemaakt. In onze oefencentra bereiden onze ervaren instructeurs je optimaal voor. Hierbij leer je in de praktijk, in plaats van ellenlange presentaties te volgen.

Certificaat 

Na afronding van de bedrijfshulpverleningcursus ontvang je een officieel certificaat. Bij Inprevo kun je dit certificaat jaarlijks verlengen.

 
Op zoek naar een professionele bedrijfshulpverleningscursus? Meld je dan nu aan! Met onze opleidingen ben je optimaal voorbereid op noodgevallen. Via onderstaande button kun je je nu aanmelden voor BHV Basis.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op