Inprevo oefencentrum Amsterdam

Oefencentrum Amsterdam

In Amsterdam heeft Inprevo een realistisch indoor oefencentrum, waar de cursist zo realistisch mogelijk wordt voorbereid op een mogelijk incident.

Adresgegevens:

Inprevo B.V.
Limmerick 5
1046 AR Amsterdam
info@inprevo.nl
088 - 61 61 400

Introductie

Op het bedrijventerrein Sloterdijk te Amsterdam exploiteert Inprevo een uniek indoor Safety Experience Center. Het centrum is ingericht om in de breedste zin te trainen op alle niveaus, voor zowel bedrijfshulpverleners (BHV) als Eerstehulpverleners (EHBO) tot en met crisismanagement. Cursisten worden in een voor ieder herkenbare omgeving opgeleid, getraind en geoefend in het optreden tijdens incidenten en calamiteiten. De focus ligt hierbij op oefenen in een praktijkomgeving aan de hand van realistische scenario’s. Leren door te doen staat centraal bij “Scenario-based maatwerk”. 

Bereikbaarheid

a.     Station Amsterdam Sloterdijk

Vanaf Station Amsterdam Sloterdijk bedraagt de reistijd per bus (bus 231 richting Abberdaan) naar ons oefencentrum 21 minuten. Uitstappen bij bushalte Abberdaan, vervolgens is het een wandeling van 7 minuten naar de Limmerick 5.  

b.     Eigen vervoer & parkeren

Door de centrale ligging van ons oefencentrum nabij de rijkswegen A5 (Haarlem-Amsterdam) en rondweg Amsterdam A10 is de bereikbaarheid met eigen vervoer optimaal te noemen. Op het industrieterrein bij ons oefencentrum kunnen cursisten gratis parkeren. Op ons eigen terrein is er een beperkte parkeermogelijkheid tot 6 voertuigen.

Lunch- & drankfaciliteiten

Het gezellige restaurant biedt plaats aan zo’n 20 cursisten om tegelijkertijd te kunnen lunchen.

De lunch wordt aangeboden op basis van eigen keuze van cursisten. Na het invullen van de bestellijst wordt de lunch in de middag door onze medewerker uitgeserveerd. Op deze wijze is het ook mogelijk een invulling geven aan dieetwensen. De verschillende soorten koffie, thee en chocolademelk zijn de hele dag door verkrijgbaar via automaten.

Trainingsniveaus BHV/EHBO/CMT

Inprevo verzorgt opleidingen, oefeningen en herhalingstrainingen op alle niveaus, te weten:

  • Niveau 1:               Basis- en operationele vaardigheden

  • Niveau 2:              Operationeel leidinggevende vaardigheden

  • Niveau 3:               Leidinggevende vaardigheden (beslissingen nemen)

Trainingsfaciliteiten

Onderstaand treft u een opsomming van de faciliteiten welke wij u bieden.

Theorieomgeving:

  • Koffie- en lunchruimte  voor centrale ontvangst, pauzes en de lunch;

  • Twee ingerichte leslokalen  voorzien van audiovisuele middelen.

Praktijkomgeving  (indoor faciliteiten):

Met onze verwarmde indoor trainingshal zijn wij niet afhankelijk van wind- en weersinvloeden. Onderstaand treft u een opsomming met korte omschrijving van de faciliteiten.

  • Reanimatieruimte  met voldoende reanimatiepoppen (volwassenen, kinderen, baby’s) en AED-trainers van verschillende merken om alle deelnemers actief te laten deelnemen;

  • Brandobjecten  zijn aanwezig voor alle type branden en voor alle type blusmiddelen zoals: water, CO2, sproeischuim, poeder en een blusdeken.

  • Ontruimingshuis als verzamelpand opgebouwd over 2 bouwlagen bestaande uit: centrale receptie, kantoren, werkplaats, opslagkast en woning. Realistisch opgebouwd en ingericht met brandmeldinstallatie, slowwhoop, blussers, slanghaspels, hand- en rookmelders, om deelnemers zo praktijkgericht mogelijk te laten oefenen.

Dankzij een digitale oplossing kan er ook in het ontruimingsgebouw worden geblust, middels een digitaal geënsceneerde brand, waarbij er met daadwerkelijke brandblussers (geprepareerd met laser en gesimuleerd geluid) kan worden geblust. Een hele uitdaging, gezien het smartscherm reageert op de blushandeling. Branden die we kunnen simuleren zijn: vloeistofbranden, vaste stoffen brand en gasbrand. Er zijn dan ook minimaal twee digitale blussers aanwezig: CO₂ en schuim.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op