Oefencentrum incidenten Houten

Oefencentrum Houten (Utrecht)

In Houten, regio Utrecht, is het realistische indoor oefencentrum van Inprevo, waar de cursist zo realistisch mogelijk voorbereid wordt op mogelijke incident.

Adresgegevens

Inprevo B.V.
Meidoornkade 3
3992 AG Houten
info@inprevo.nl
088 - 61 61 400

Introductie

Op het bedrijventerrein Meidoornkade in Houten (regio Utrecht) exploiteert Inprevo een uniek indoor Safety Experience Center. Het centrum is ingericht om in de breedste zin te trainen op alle niveaus, voor zowel bedrijfshulpverleners (BHV) als Eerstehulpverleners (EHBO) tot en met crisismanagement. Cursisten worden in een voor ieder herkenbare omgeving opgeleid, getraind en geoefend in het optreden tijdens incidenten en calamiteiten. De focus ligt hierbij op oefenen in een praktijkomgeving aan de hand van realistische scenario’s. Leren door te doen staat centraal bij “Scenario-based maatwerk”. 

Bereikbaarheid

Ons oefencentrum is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. 

Openbaar vervoer

a)     Bus vanuit Utrecht Centraal:

Vanaf Utrecht CS bedraagt de reistijd per bus (lijn 47) naar ons oefencentrum 16 minuten. Uitstappen bij bushalte Elzenkade, vervolgens 1 minuut lopen naar de Meidoornkade 3.

b)     Bus vanuit centrum Nieuwegein:

Vanaf bushalte Stadhuis in Nieuwegein bedraagt de reistijd per bus (lijn 48) 8 minuten, uitstappen bij bushalte Provincialeweg/Doornkade in Houten en vervolgens 3 minuten lopen naar de Meidoornkade 3.

c)     Trein vanuit Utrecht Centraal:

Met de trein vanuit Utrecht Centraal (spoor 2) naar het NS Station Houten bedraagt de reistijd 9 minuten. Vanaf het station 3 minuten lopen naar de bushalte (lijn 281), na 7 minuten uitstappen bij halte Provincialeweg/Doornkade en vervolgens 3 lopen naar de Meidoornkade 3. Op station Houten zijn ook OV-fietsen te huur. In ongeveer 8 minuten fietst men naar de Meidoornkade 3.

Eigen vervoer & parkeren

Door de centrale ligging van ons oefencentrum in de nabijheid van de rijkswegen A27 en A12 (Den Haag - Arnhem) en de A2 (Maastricht - Amsterdam) is de bereikbaarheid met eigen vervoer optimaal te noemen. Op het afgesloten terrein van ons oefencentrum beschikken we over 80 parkeerplaatsen, waar cursisten gratis kunnen parkeren. Op ons parkeerterrein bevinden zich 2 oplaadpalen voor elektrische auto’s.  

Lunch- & drankfaciliteiten

Onze professionele in-house cateraar staat klaar om uw cursisten te voorzien van koffie, thee en lunches. Het gezellige restaurant biedt plaats aan zo’n 70 cursisten om tegelijkertijd te kunnen lunchen. De lunch wordt in buffetvorm aangeboden om zo maximale keuzevrijheid te bieden. Onze cateraar kan invulling geven aan dieetwensen.

De reguliere lunch bestaat uit: diverse broodsoorten (volkorenbrood, pistoletjes, zachte bollen, boterhammen) & beleg (kaas, vleeswaren, vissalades, zoetwaren), diverse salades, gekookte eieren, snack & soep van de dag en diverse dranken zoals melk, karnemelk, jus d’orange & yoghurtdrankjes en diverse soorten fruit. De verschillende soorten koffie, thee en chocolademelk zijn de hele dag door verkrijgbaar via automaten. Bij watertaps kunnen cursisten hun flesjes met gekoeld water vullen.

Trainingsniveaus BHV/EHBO/CMT

Inprevo verzorgt opleidingen, oefeningen en herhalingstrainingen op alle niveaus, te weten:

 • Niveau 1: Basis- en operationele vaardigheden

 • Niveau 2: Operationeel leidinggevende vaardigheden

 • Niveau 3: Leidinggevende vaardigheden (beslissingen nemen)

 • Niveau 4: Crisismanagement

Trainingsfaciliteiten

Onderstaand treft u een opsomming van de faciliteiten welke wij bieden.

 Theorieomgeving:

 • Centrale receptie met hostess voor alle vragen van cursisten;

 • Garderobes en afsluitbare lockers  voor het veilig opbergen van waardevolle spullen;

 • Bedrijfsrestaurant voor centrale ontvangst, pauzes en de lunch;

 • Vier ingerichte leslokalen voorzien van audiovisuele middelen;

 • Voldoende gescheiden sanitaire voorzieningen.

 

Praktijkomgeving (indoor met enkele outdoor faciliteiten):

Met onze verwarmde indoor trainingshal zijn wij niet afhankelijk van wind- en weersinvloeden. Onderstaand treft u een opsomming met korte omschrijving van de faciliteiten.

Oefencentrum Houten Inprevo
 • EHBO-theater  waarin filmpjes van ongevallen, ziektes en aandoeningen getoond worden. Het filmpje laat aanleidingen zien waarna de docent cursisten naar het podium vraagt om op correcte wijze te handelen. Veelal gebeurt dit met medewerking van een lotusslachtoffer.

 • Crisiscentrum  voor het verzorgen van crisismanagement trainingen, maar ook portofoon- en ontruimingsoefeningen. In plaats van een tabletop-oefening kunnen wij een walltop-oefening bieden. Op een groot Tv-scherm laten wij uw pand zien, met hierin vlammen en rook geprojecteerd om een ontruimingsscenario te ensceneren. Ook EHBO-scenario’s zijn mogelijk. Uw digitale plattegronden projecteren wij op de muren, waarnaast deelnemers op de whiteboardwanden hun plan van aanpak tot ontruimen of hulpverlening kunnen presenteren.

Oefencentrum Houten Inprevo
 • Reanimatieruimte  met voldoende reanimatiepoppen (volwassenen, kinderen, baby’s) en AED-trainers van verschillende merken, om alle deelnemers actief te laten deelnemen.

 • Laboratorium  voor het uitvoeren van allerhande brand- en chemische proefjes, waarbij een actieve inbreng van de cursisten gevraagd wordt. Proefjes zijn ingedeeld in drie categorieën: beginners, gevorderden en experts. Zo laten wij op leuke en leerzame wijze uw medewerkers kennismaken met de branddriehoek en vele andere gevaaraspecten.  

Oefencentrum Houten Inprevo
 • Smokehouse  van plexiglas, waarmee wij het verloop van rook in een pand aanschouwelijk maken. Nut en noodzaak van brandcompartimentering en het gebruik van branddeuren worden duidelijk na het zien van deze rookdemonstraties.

 • Brandobjecten  zijn aanwezig voor alle type branden en voor alle type blusmiddelen zoals: water, CO₂, sproeischuim, poeder en een blusdeken.

Oefencentrum Houten Inprevo
 • Drägerbaan: In dit donkere labyrint, bestaande uit drie bouwlagen, dirigeert een ploegleider middels portofoon de deelnemers naar de juiste positie om een slachtoffer te vinden. Via kruipdoor- en sluipdoorroutes dient men met slachtoffer het labyrint weer veilig te verlaten. Via een infraroodcamera worden de verrichtingen bijgehouden.

 • Ontruimingshuis als verzamelpand opgebouwd over 2 bouwlagen bestaande uit: centrale receptie, winkels, restaurant, werkplaats, opslagkast, kantoren, cellencomplex, hotel, ziekenhuis en studentenhuis. Realistisch opgebouwd en ingericht met brandmeldinstallatie, slowwhoop, blussers, slanghaspels, hand- en rookmelders, om deelnemers zo praktijkgericht mogelijk te laten oefenen.  

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op