Inprevo oefencentrum Rotterdam

Oefencentrum Rotterdam

In Rotterdam heeft Inprevo een realistisch indoor oefencentrum, waar de cursist zo realistisch mogelijk wordt voorbereid op een mogelijk incident.

Adresgegevens:

Inprevo B.V.
Driemanssteeweg 174
3084 CB Rotterdam
info@inprevo.nl
088 - 61 61 400

Introductie

Op het bedrijventerrein Driemanssteeweg te Rotterdam exploiteert Inprevo een uniek indoor Safety Experience Center. Het centrum is ingericht om in de breedste zin te trainen op alle niveaus, voor zowel bedrijfshulpverleners (BHV) als Eerstehulpverleners (EHBO) tot en met crisismanagement. Cursisten worden in een voor ieder herkenbare omgeving opgeleid, getraind en geoefend in het optreden tijdens incidenten en calamiteiten. De focus ligt hierbij op oefenen in een praktijkomgeving aan de hand van realistische scenario’s. Leren door te doen staat centraal bij “Scenario-based maatwerk”. 

Bereikbaarheid

a)     Metro Rotterdam Centraal:

Vanaf Rotterdam CS bedraagt de reistijd per metro en bus (E-lijn op spoor 2 overstappen op station Slinge op bus 238) naar ons oefencentrum 38 minuten. Uitstappen bij bushalte Zuiderpark, vervolgens 1,2 km lopen naar de Driemanssteeweg 174.  

b)     Eigen vervoer & parkeren:

Door de centrale ligging van ons oefencentrum nabij de rijkswegen A15 (Nijmegen - Hoek van Holland) en A16 (Rotterdam-Breda) is de bereikbaarheid met eigen vervoer optimaal te noemen. Op het afgesloten terrein van ons oefencentrum beschikken we over 40 parkeerplaatsen waar cursisten gratis kunnen parkeren. Op ons parkeerterrein bevinden zich 2 oplaadpalen voor elektrische auto’s. 

Lunch- & drankfaciliteiten

Het gezellige restaurant biedt plaats aan zo’n 40 cursisten om tegelijkertijd te kunnen lunchen. De lunch wordt in buffetvorm aangeboden om zo maximale keuzevrijheid te bieden. Eventuele dieetwensen dienen een week voor aanvang van de training te worden doorgegeven.

De reguliere lunch bestaat uit: diverse broodsoorten (volkorenbrood, pistoletjes, zachte bollen, boterhammen) & beleg (kaas, vleeswaren, vissalades, zoetwaren), diverse salades, gekookte eieren, snack & soep van de dag en diverse dranken zoals melk, karnemelk, jus d’orange en diverse soorten fruit. De verschillende soorten koffie, thee en chocolademelk zijn de hele dag door verkrijgbaar via automaten.

Trainingsniveaus BHV/EHBO/CMT

Inprevo verzorgt opleidingen, oefeningen en herhalingstrainingen op alle niveaus, te weten:

 • Niveau 1:      Basis- en operationele vaardigheden

 • Niveau 2:      Operationeel leidinggevende vaardigheden

 • Niveau 3:      Leidinggevende vaardigheden (beslissingen nemen)

 • Niveau 4:      Crisismanagement

Theorieomgeving:

 • Centrale receptie met hostess voor alle vragen van cursisten;

 • Bedrijfsrestaurant voor centrale ontvangst, pauzes en de lunch;

 • Drie ingerichte leslokalen voorzien van audiovisuele middelen;

 • Voldoende gescheiden sanitaire voorzieningen.

Praktijkomgeving (indoor):

Met onze verwarmde indoor trainingshal zijn wij niet afhankelijk van wind- en weersinvloeden. Onderstaand treft u een opsomming met korte omschrijving van de faciliteiten.

Inprevo oefencentrum Rotterdam
 • EHBO-theater waarin filmpjes van ongevallen, ziektes en aandoeningen getoond worden. Het filmpje laat aanleidingen zien, waarna de docent cursisten naar het podium vraagt om op correcte wijze te handelen. Veelal gebeurt dit met medewerking van een lotusslachtoffer.

 • Reanimatieruimtes onze zeer ruim opgezette leslokalen zijn allen uitgerust met voldoende reanimatiepoppen (volwassenen, kinderen, baby’s) en AED-trainers van verschillende merken, om alle deelnemers actief te laten deelnemen aan reanimatielessen.

Inprevo oefencentrum Rotterdam
 • Laboratorium voor het uitvoeren van allerhande brand- en chemische proefjes, waarbij een actieve inbreng van de cursisten gevraagd wordt. Proefjes zijn ingedeeld in drie categorieën: beginners, gevorderden en experts. Zo laten wij op leuke en leerzame wijze uw medewerkers kennismaken met de branddriehoek en vele andere gevaaraspecten.  

 • Smokehouse van plexiglas, waarmee wij het verloop van rook in een pand aanschouwelijk maken. Nut en noodzaak van brandcompartimentering en het gebruik van branddeuren worden duidelijk na het zien van deze rookdemonstraties.

Inprevo oefencentrum Rotterdam
 • Brandobjecten zijn aanwezig voor alle type branden en voor alle type blusmiddelen zoals: water, CO2, sproeischuim en een blusdeken.

 • Ontruimingshuis als verzamelpand opgebouwd over 2 bouwlagen bestaande uit: centrale receptie, kantoren, restaurant, werkplaats, opslagkast, cellencomplex, woon- en studentenhuis. Realistisch opgebouwd en ingericht met brandmeldinstallatie, slowwhoop, blussers, slanghaspels, hand- en rookmelders om deelnemers zo praktijkgericht mogelijk te laten oefenen.  

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op