Opleiding BHV

Opleiding BHV

Je vaardigheden als bedrijfshulpverlener ontwikkelen? De veiligheid binnen je organisatie vergroten? Volg dan een opleiding BHV bij Inprevo. In onze moderne oefencentra word je opgeleid tot bedrijfshulpverlener. Door met realistische scenario’s te trainen, leer je op een praktijkgerichte manier om juist te kunnen handelen bij een incident. Uiteraard houdt Inprevo rekening met alle COVID-19 maatregelen.

Wat doet een BHV’er?

De BHV’er wordt ingeschakeld om de veiligheid op de werkvloer te vergroten. Voor de juiste kennis is een opleiding BHV nodig. Deze is tevens verplicht vanuit de wetgeving. Zo is elk bedrijf in Nederland verplicht om één of meerdere BHV’ers aanwezig te hebben.


Bedrijfshulpverleners verlenen de juiste hulp bij incidenten. De vaardigheden van een BHV’er komen van pas bij een brand, ongeval of ziekte. Deze persoon brengt personen en medewerkers in veiligheid en kan bijvoorbeeld reanimaties uitvoeren of verbanden aanleggen. Tijdens de opleiding BHV komen communicatie en het zorgen voor een goede opvang van de betrokkenen op de verzamelplaats ook nog naar voren. Een BHV’er kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de gevolgen van een incident.


Om de vaardigheden te onderhouden kan BHV Herhaling jaarlijks gevolgd worden.

Met de opleiding BHV Basis van Inprevo word je organisatie veiliger

De BHV opleiding van Inprevo is erop gericht om deelnemers zo praktisch mogelijk op te leiden met behulp van realistische scenario’s en elementaire basisvaardigheden. Een team van ervaren en enthousiaste instructeurs staat klaar om BHV’ers zo optimaal mogelijk voor te bereiden op noodsituaties. Door de aanwezigheid van een vaardige BHV’er vergroten werkgevers hun veiligheidsorganisatie. In de vier realistische opleidingscentra van Inprevo kunnen deelnemers terecht voor ruim 25 cursussen.

Met de BHV opleiding van Inprevo worden cursisten getraind in:

Levensreddende Eerste Hulp (LEH) incl. reanimatie & AED

  • Communiceren: het alarmeren en evacueren van personen;

  • Letsel behandelen;

  • Reanimaties uitvoeren en AED (Automatische Externe Defibrillator) bedienen;

  • Het communiceren met externe hulpverleners.

Brandbestrijding en Ontruiming

  • Beginnende branden blussen;

  • Blusmiddelen inzetten;

  • Ontruimingen voorbereiden;

  • Systematisch ontruimen.

Certificaat 

Het goed afronden van de BHV opleiding resulteert in het ontvangen van een certificaat. Om op de hoogte te blijven van de geldende BHV-richtlijnen en de vaardigheden te onderhouden, adviseren wij om het BHV-certificaat jaarlijks te verlengen.

Ook een professionele BHV opleiding volgen en je BHV-certificaat behalen? Boek direct een training.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op