Als gespecialiseerde BHV ploegleider coördineer je de inzet van BHV'ers tijdens een incident.
Basis

Ploegleider BHV opleiding basis

Als gespecialiseerde BHV ploegleider coördineer je de inzet van BHV'ers tijdens een incident. Je kunt optreden met de juiste kennis en competenties.

Prijs
€ 445,00 excl. BTW
Duur
2 dagen
Locatie
Amsterdam, Coevorden, Groningen, Hengelo, Houten, Rotterdam, Zwolle

Wanneer de complexiteit en grootte van een bedrijf volgens de wet- en regelgeving vereist dat de BHV-organisatie meerdere BHV'ers telt, wordt er vaak ook een ploegleider aangewezen. De ploegleider BHV coördineert de inzet van BHV'ers tijdens een incident. Vanuit zijn functie geeft de ploegleider BHV direct leiding aan de BHV-ploeg. Deze leidinggevende rol kan niet worden vervuld zonder uitgebreide kennis van maatregelen, hulpmiddelen, procedures en taakomschrijvingen.

Wanneer de opleiding met goed gevolg wordt afgerond, ontvangt de cursist een BHV Ploegleider diploma. Na het behalen van dit diploma, kan de ploegleider leider sturing geven aan het BHV team tijdens ongevallen en incidenten.

Ook wordt de kennis uitgebreid over de inzet van de diverse hulpmiddelen.

Scenariobased trainen 

Onze cursisten worden scenariobased getraind. Dat wil zeggen dat zij door middel van realistische scenario's leren te handelen in geval van nood. Geen ellenlange presentaties, maar leren door te doen! Door de praktijkgerichte scenario's worden de deelnemers in staat gesteld situaties in te schatten en adequaat te handelen volgens de juiste procedure. Scenariobased trainen zorgt ervoor dat specifieke bedrijfsrisico's worden getraind. 

Inhoud opleiding BHV Ploegleider basis

  • voorbereiding op de inzet van het bedrijfshulpverleningsteam;

  • oefenen met het bedrijfshulpverleningsteam;

  • beoordelen van de veiligheidssituatie van het werkgebied;

  • beheer en controle van veiligheidsmiddelen;

  • evalueren en rapporteren van de inzet en de oefeningen.

Minimale toelatingseis

De cursist dient minimaal de BHV opleiding basis met goed gevolgd afgelegd te hebben, voordat aan de opleiding ploegleider BHV kan worden deelgenomen.

Diploma geldig houden?

Om op de hoogte te blijven van de geldende BHV-richtlijnen en om als Ploegleider BHV’er competent te blijven, adviseren wij jaarlijks de Ploegleider BHV Herhaling te volgen. 

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op