Inprevo verzorgt Coördinator/Hoofd BHV (operationeel) Basis opleidingen
Basis

Coördinator/Hoofd BHV (operationeel) Basis

Als operationeel Hoofd BHV draag je een grote verantwoordelijkheid binnen de BHV-organisatie met je mee. Je ziet erop toe dat de Arbo wet- en regelgeving wordt nageleefd.

Prijs
€ 550,00 excl. BTW
Duur
2 dagen
Locatie
Houten

Als operationeel leidinggevende draagt een Coördinator/Hoofd BHV een grote verantwoordelijkheid binnen de BHV-organisatie. De betreffende persoon dient erop toe te zien dat de Arbo wet- en regelgeving wordt nageleefd. Uitgebreide kennis hiervan is belangrijk voor het goed kunnen vervullen van de functie, evenals het herkennen van preventieve maatregelen.

Met de basisopleiding Coördinator/Hoofd BHV (operationeel) bereidt Inprevo cursisten voor op hun taken en verantwoordelijkheden binnen de BHV-organisatie.

Na het behalen van het certificaat, is de hoofdtaak van de deelnemer het sturing geven aan de repressieve inzet van het bedrijfshulpverleningsteam. Hiernaast wordt de kennis uitgebreid over de inzet van de diverse hulpmiddelen. Om op de hoogte te blijven van de geldende BHV-richtlijnen en om als Coördinator/Hoofd BHV’er competent te blijven, adviseren wij jaarlijks Coördinator/Hoofd BHV Herhaling te volgen. 

Scenariobased trainen 

Onze cursisten worden scenariobased getraind. Dat wil zeggen dat zij door middel van realistische scenario's leren te handelen in geval van nood. Geen ellenlange presentaties, maar leren door te doen! Door de praktijkgerichte scenario's worden de deelnemers in staat gesteld situaties in te schatten en adequaat te handelen volgens de juiste procedure. Scenariobased trainen zorgt ervoor dat specifieke bedrijfsrisico's worden getraind. 

Doelgroep

Personen voor operationeel leidinggevende taken in een bedrijfshulpverleningsorganisatie.

Inhoud

De cursist wordt getraind in:

  • voorbereiding op de inzet van het bedrijfshulpverleningsteam oefenen;

  • beoordelen van de veiligheidssituatie van het werkgebied;

  • beheer en controle van de aan het team ter beschikking gestelde middelen;

  • evalueren en rapporteren van de inzet en de oefeningen.

Minimale eisen

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van de diploma’s BHV en Ploegleider BHV.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op