Herhaling

Ploegleider BHV cursus herhaling

Om competent te blijven als BHV Ploegleider is het verstandig om jaarlijks een herhalingstraining te volgen. Hierdoor blijf jij op de hoogte de laatste veiligheidsontwikkelingen en -richtlijnen.

Prijs
€ 335,00 excl. BTW
Duur
1 dag
Locatie
Amsterdam, Coevorden, Groningen, Hengelo, Houten, Rotterdam, Zwolle

Veranderingen binnen en buiten de organisatie zijn van invloed op de invulling die gegeven wordt aan de BHV-organisatie. Vooral werknemers met een coördinerende functie in de BHV-organisatie doen er goed aan om continu up-to-date te blijven. Tijdens de Ploegleider BHV cursus herhaling wordt de theorie uit de basisopleiding Ploegleider BHV herhaald en wordt ingegaan op belangrijke ontwikkelingen en vraagstukken. Ook de praktijkgerichte scenario's zullen opnieuw worden uitgevoerd.

Bij actieve en voldoende deelname zal na afloop van de herhalingstraining Ploegleider een certificaat uitgereikt worden om het diploma Ploegleider BHV geldig te houden. 

Scenariobased trainen 

Onze cursisten worden scenariobased getraind. Dat wil zeggen dat zij door middel van realistische scenario's leren te handelen in geval van nood. Geen ellenlange presentaties, maar leren door te doen! Door de praktijkgerichte scenario's worden de deelnemers in staat gesteld situaties in te schatten en adequaat te handelen volgens de juiste procedure. Scenariobased trainen zorgt ervoor dat specifieke bedrijfsrisico's worden getraind. 

Inhoud cursus Ploegleider BHV herhaling

Herhalen en uitbreiden van de kennis en vaardigheden op het gebied van de taken als ploegleider:

  • voorbereiding op de inzet van het bedrijfshulpverleningsteam;

  • oefenen met het bedrijfshulpverleningsteam;

  • beoordelen van de veiligheidssituatie van het werkgebied;

  • beheer en controle van de aan het team ter beschikking gestelde middelen;

  • evalueren en rapporteren van de inzet en de oefeningen.

Minimale toelatingseis

De herhalingstraining kan alleen gevolgd worden voor cursisten met een diploma Ploegleider BHV. Om op de hoogte te blijven van de geldende BHV-richtlijnen en om als Ploegleider BHV competent te blijven, adviseren wij om jaarlijks de Ploegleider BHV Herhaling te volgen.

Heb je dit diploma nog niet? Volg dan de opleiding Ploegleider BHV basis.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op