Tip van de preventiemedewerker

Hulp nodig in jouw rol als preventiemedewerker? Lees hier de tips van de preventiemedewerker van Inprevo en laat je inspireren!

Preventiemedewerker helpt jou bij het melden van (bijna-)ongevallen en onveilige situaties in jouw organisatie

Meld (bijna-)ongevallen en onveilige situaties!

Het is cruciaal om incidenten te melden om herhaling te voorkomen. Ook in gevallen waar het bijna misgaat of wanneer er sprake is van onveilige situaties is het belangrijk dit te melden. De preventiemedewerker is hiervoor het eerste aanspreekpunt. Hij/zij zet dit verder uit binnen de organisatie om zo de juiste stappen te zetten en samen een veiligere werkomgeving te creëren.

Nut en noodzaak BHV

Als bedrijf ben je verplicht om BHV’ers aan te stellen, maar dat zou niet de motivatie moeten zijn om dit goed geregeld te hebben. Je wil dat jouw medewerkers gezond en veilig kunnen werken en daarom wil je dat jouw BHV organisatie goed op orde is. De preventiemedewerker heeft een belangrijke rol binnen de BHV organisatie. Lees hieronder meer over de BHV organisatie en de rol van de preventiemedewerker hierin.

Tips voor staand en zittend werk

Recent kwam in het nieuws hoe ongezond te veel zitten voor mensen is. In het TNO rapport van februari 2024 kwam naar voren dat ruim een kwart van de Nederlanders boven de 15 jaar gemiddeld 8,5 uur of langer zit per dag. Dit is ver boven het Europees gemiddelde van 11 procent. Tijd voor actie! Lees hier de tips van onze preventiemedewerker.

Hulp nodig bij jouw rol als preventiemedewerker?

Neem contact op met Louis Nijland, preventiemedewerker bij Inprevo: 088 61 61 400 of info@inprevo.nl.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op