BHV cursus

BHV cursus

Een BHV cursus is verplicht voor Nederlandse ondernemingen met minimaal één werknemer. Kortom, er dient altijd een werknemer aanwezig te zijn die bedrijfshulpverlening kan uitvoeren voor andere personen. Met een BHV cursus bij Inprevo worden deelnemers voorbereid op allerlei incidenten en calamiteiten die zich op de werkvloer kunnen afspelen.

BHV cursus op basis van scenariobased trainen

Alle deelnemers van onze BHV cursus worden scenariobased getraind op één van onze locaties. Dit betekent dat bepaalde situaties zo realistisch mogelijk worden nagebootst om de cursisten te leren hoe zij dienen te handelen in geval van een noodsituatie. Overigens is dit ook direct een grote kracht van onze opleidingen. Deelnemers worden namelijk niet verveeld met droge stof en eindeloze presentaties. Er wordt gewerkt met voorbeelden en praktijk situaties, waardoor werknemers optimaal voorbereid zijn op calamiteiten!

Inhoud van een BHV cursus

Afhankelijk van kennis en ervaring kunnen werkgevers en werknemers kiezen tussen verschillende cursussen. Zo is er de BHV Basis cursus voor beginners en deelnemers zonder enige ervaring met bedrijfshulpverlening. De cursus BHV Herhaling is gericht op het verlengen van de certificering om BHV’er te zijn. Daarnaast zijn er ook cursussen beschikbaar welke puur gericht zijn op het uitvoeren van een leidinggevende taak tijdens een noodsituatie. Denk hierbij aan een Ploegleider of Coördinator BHV.

De basiscompetenties van onze cursus bestaan met name uit het kunnen uitvoeren van levensreddende hulpverlening (EHBO), zoals reanimatie en het werken met een AED. Aansluitend daarop wordt tijdens de BHV Basis training ook aandacht besteed aan brandbestrijding en ontruiming van een (bedrijfs)gebouw.

Een cursus volgen op locatie

Het feit dat onze trainingen scenariobased worden aangeboden betekent dat deze op één van onze locaties worden aangeboden. Deze trainingscentra zijn er volledig op ingericht om een zo compleet en realistisch mogelijke cursus te kunnen aanbieden. Onze BHV cursussen zijn dan ook beschikbaar op één van de volgende locaties:

Heeft u interesse in het volgen van een BHV cursus? Bekijk dan ons volledige aanbod op de website. Hier is het bovendien mogelijk om u makkelijk en snel online in te schrijven voor een cursus op één van onze locaties. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op