BHV cursus Utrecht

BHV cursus Utrecht

Een BHV cursus in Utrecht volgen? Inprevo is een bekende naam in de wereld van veiligheidsopleidingen binnen heel Nederland. Op vier verschillende locaties in Nederland worden meer dan twintig cursussen aangeboden. Hierbij ligt een sterke focus op het onderdeel bedrijfshulpverlening, met cursussen als BHV Basis, BHV Herhaling en Ploegleider BHV.

Wat leer je tijdens een BHV cursus?

BHV’ers spelen een belangrijke rol binnen de interne veiligheid van een organisatie op het gebied van noodsituaties en calamiteiten. Wanneer er zich een dergelijke situatie voordoet wordt er naar een bedrijfshulpverlener gekeken voor het verlenen van eerste hulp na bijvoorbeeld een ongeval of lichamelijk letsel. Maar ook het begeleiden van een ontruiming, zoals het aanwijzen van een verzamelpunt of het bepalen van een evacuatieroute behoort tot de taken van een BHV’er. Ten slotte wordt er ook verwacht dat deze personen een (beginnende) brand kunnen blussen met behulp van blusmateriaal.

De onderdelen die naar voren komen bij een BHV cursus in Utrecht zijn onder meer:

  • Levensreddende Eerste Hulp (LEH), inclusief reanimatie en het gebruik van een AED

  • Brandbestrijding en Ontruiming, zoals het gebruik van blusmiddelen en de voorbereidingen van een ontruiming

Scenariobased trainingscentrum in Utrecht (Houten)

Belangrijk voor een toekomstig of huidige BHV’er is dat hij/zij om kan gaan met onverwachte situaties. Daarom wordt een BHV cursus in Utrecht altijd aangeboden in ons moderne trainingscentrum, gevestigd in Houten. Hier zijn diverse realistische scenario’s gecreëerd, waarbij cursisten worden geleerd én getoetst hoe om te gaan met deze situaties om te gaan. Deze cursusmethode wordt ook wel scenariobased genoemd.

Een BHV cursus Utrecht volgen bij Inprevo? Bekijk dan een actueel overzicht van onze cursussen. Hierbij zijn direct alle beschikbare data te bekijken en kunt u zich digitaal inschrijven!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op