Oefencentrum Houten voor uw bhv training

Oefencentrum Utrecht (Houten)

Het indoor oefencentrum van Inprevo in Utrecht (locatie Houten) is voorzien van realistische trainingsfaciliteiten om cursisten voor te bereiden op diverse incidenten.

In het oefencentrum vind je een grote oefenhal die mogelijkheden biedt voor diverse soorten trainingen. Daarnaast is het pand in Utrecht ingericht met diverse lokalen waar onder andere het theoretische deel van de EHBO- en BHV-cursussen wordt gegeven. In het restaurant kunnen cursisten terecht voor koffie, thee en de lunch.

Ontruimingshuis oefencentrum Inprevo - houten

BHV Ontruimingshuis in Utrecht

Het ontruimingshuis in onze locatie in Utrecht bestaat uit twee bouwlagen en is ingericht als een verzamelgebouw. Hier worden diverse scenario’s geënsceneerd waarbij gebruik gemaakt kan worden van: centrale receptie, kantoren, werkplaats, winkels, opslagruimte, woonkamer, keuken, etc. Doordat de ruimtes aan te passen zijn aan het scenario is het goed toe te spitsen op de werkomgeving van de BHV-cursist.

In het ontruimingshuis kan ook pandora’s box worden ingezet. Hiermee kunnen diverse brandscenario’s geoefend zonder brand te stoken. Met licht, geluid en rook wordt de brand nagebootst en gaat de BHV’er de brand virtueel blussen.

EHBO en BHV theater oefencentrum Inprevo Utrecht

EHBO en BHV theater

Het EHBO theater in Utrecht geeft de mogelijkheid filmpjes van onder andere ongevallen en ziektes te laten zien. De docenten kunnen direct op het EHBO- of BHV-scenario ingaan met een trainingsoefening. Hier wordt veelal gebruikgemaakt van een lotusslachtoffer.

Crisiscentrum

In Utrecht is een speciaal crisiscentrum ingericht waar onder andere portofoon- en ontruimingsoefeningen kunnen worden gehouden. De BHV’ers kunnen oefenen met een groot tv-scherm waar de digitale ontruimingsplattegronden op geprojecteerd worden om zo een ontruimingsoefening te ensceneren. Deze ruimte is ook geschikt voor het oefenen van eerste hulp scenario’s.

Brandhuis in het BHV oefencentrum Utrecht

Brandhuis in het BHV oefencentrum Utrecht

In het brandhuis kunnen diverse scenario’s met realistische branden worden nagebootst. Deelnemers aan de BHV trainingen in Utrecht kunnen gebruikmaken van verschillende blusmiddelen, zoals CO2, sproeischuim, poeder, water en een blusdeken.

Smoke house

Het smoke house in Utrecht is voorzien van plexiglas zodat goed het verloop van rook in een pand getoond kan worden. In diverse demonstraties kan de nut en noodzaak van brandcompartimentering en het gebruik van branddeuren duidelijk worden gemaakt.

Laboratorium oefencentrum Inprevo in Houten

Laboratorium

In het laboratorium in Utrecht kunnen diverse brand- en chemische proefjes worden uitgevoerd om zo op een leerzame en leuke manier kennis te maken met de branddriehoek en andere gevaren.

Reanimatieruimte

Deze ruimte is uitgerust met reanimatiepoppen om deelnemers aan BHV- en EHBO trainingen in Utrecht te kunnen laten oefenen met reanimatie op volwassenen, kinderen en baby’s en het gebruik van een AED.

Wij bieden ook BHV- en EHBO cursussen aan op onze Inprevo locaties in:

Bent u op zoek naar een BHV- of EHBO training in Zuidwest Nederland? Dan kunt u terecht bij Jonkman Opleidingen. Zij zijn net als Inprevo partner van The Safety Network.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op