Koolzuursneeuwblussers (CO₂ blussers) NEN 2559

Koolzuursneeuwblussers (CO₂ blussers) NEN 2559

De koolzuursneeuwblusser (of CO₂ blusser, kooldioxide blussers) is bij uitstek geschikt voor het bestrijden van vloeistofbranden (klasse B) in de omgeving van onder spanning staande apparatuur of installaties.

Het grootste voordeel van de koolzuursneeuwblusser is dat de blusstof nagenoeg geen nevenschade veroorzaakt aan de te blussen objecten en zodoende de instrumenten niet aantast en/of vloeistoffen niet worden verontreinigd. De koolzuursneeuwblusser wordt daarom onder meer toegepast bij elektronische apparatuur waar niet geblust mag worden met op water gebaseerde blusstoffen. De blussende werking van de koolzuursneeuwblusser is gebaseerd op het verstoren van de zuurstof balans in de lucht. De brandhaard krijgt hierdoor te weinig zuurstof en gaat door verstikking uit.

Let wel; een koolzuursneeuwblusser is geen standalone blusser. Deze kan naast een andere blusser gehangen worden, maar niet alleen. Met deze blusser mag nooit een mens geblust worden, daarom is deze op veel scholen en kinderopvangen verboden/niet gewenst.

Dankzij onze jaarlijkse controles heeft u altijd inzetbare en wettelijk goedgekeurde blussers. Tijdens de 10-jaarlijkse revisie kijken wij welke CO₂ blussers onderhoud nodig hebben en voeren hierbij servicewissels uit. 

Toepassing: Kantoor, keukens, laboratoria, patch/serverruimtes, bij machines, meterkasten, schakelruimtes, werkplaatsen en dergelijken.

Wilt u advies welke brandblusser u nodig heeft?

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op