Kleine blusmiddelen zijn essentieel bij het bestrijden van beginnende branden.

Kleine blusmiddelen


Kleine blusmiddelen zijn essentieel bij het bestrijden van beginnende branden.

Kleine blusmiddelen

Kleine blusmiddelen zijn essentieel bij het bestrijden van beginnende branden. Uit recent representatief onderzoek van de Federatie Veilig Nederland blijkt dat:

  • “jaarlijks gemiddeld 2 op de 100 ondernemers te maken krijgt met brand”;

  • “in geval van brand bijna 80 procent van de ondernemers deze brand zelf weet te blussen of onder controle te krijgen, met behulp van een draagbare brandblusser of brandslanghaspel”;

  • "preventief onderhoud in meer dan 15 procent van de gevallen leidt tot benodigd extra correctief onderhoud dat wordt uitgevoerd door een vakbekwaam onderhoudsmonteur".

Wanneer er rekening gehouden wordt met deze gegevens, loont het om te investeren in kleine blusmiddelen, in het onderhoud ervan door een vakbekwaam persoon en in het opleiden van personeel voor het omgaan met kleine blusmiddelen.

Soorten blusmiddelen en brandblussers

Soorten blusmiddelen en brandblussers

Inprevo levert onder eigen private label (Europese producent A-merk) alle blusmiddelen met de meest gangbare blusstoffen in verschillende volume-eenheden. Wij kunnen ook fluorvrije (PFAS-vrije) blussers leveren. Wij voorzien u van advies over het soort- en benodigd aantal blusmiddelen, en over het positioneren van deze blusmiddelen binnen uw bedrijf.

Bij goedkope blussers die via detailzaken te koop zijn, is het blussend vermogen vanwege de soort blusstof en de druk op de blusser vele malen kleiner. Bovendien zijn onderdelen vaak niet te vervangen en is de levensduur van de blusser daardoor veel korter.

Brandblusser nodig?

Inprevo levert en onderhoudt brandpreventiemiddelen door heel Nederland.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op