Brandmeldinstallatie (BMI)

Afhankelijk van het gebruik van gebouw of pand is er een brandmeld- en ontruimingsinstallatie vereist. Voor deze installaties is vaak een inspectiecertificaat verplicht. Wij helpen u het certificaat zo voordelig mogelijk te verkrijgen.

Advies brandmeld- en ontruimingsinstallaties

Het bouwbesluit schrijft voor wanneer installatietechnische voorzieningen verplicht zijn. Deze installaties zijn regelmatig niet voorzien van een inspectiecertificaat. Deze worden afgegeven door een inspectie instelling. Een inspectie instelling beoordeeld of de installatie voldoet aan de wettelijke eisen. De inspectie instelling mag geen advies geven. Indien u afkeurpunten heeft kan Inprevo u adviseren hoe u op een efficiƫnte wijze het certificaat alsnog kunt krijgen.

Voorbeelden installaties brandveiligheid

  • Brandmeldinstallatie (BMI)

  • Ontruimingsalarminstallatie (OAI)

  • Blusgasinstallatie

  • Rook- en warmteafvoerinstallatie (RWA)

  • Sprinklerinstallatie

Wat kunt u van ons verwachten bij installatie advies?

Als wij voor u aan de slag gaan met installatie advies op maat, voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

  • Wij beoordelen onafhankelijk de onderhoudsrapportage van de installatietechnische voorzieningen en beoordelen of deze conform de desbetreffende NEN normen zijn uitgevoerd.

Het samenspel van brandveiligheidsadviseur, installateur, brandweer, eigenaar, gebruiker en inspectie-instelling vormt de sleutel tot een snelle inspectie en goedkeuring van de installatie.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op