Brandslanghaspels NEN 671-3

Brandslanghaspels NEN 671-3

Het is niet voor niets dat bijna in elk gebouw een brandslanghaspel te vinden is. Doordat brandslanghaspels op het waterleidingnet zijn aangesloten, kan er een onbeperkte hoeveelheid water gebruikt worden om te kunnen blussen. Water is een uitstekend blusmiddel en geschikt voor de bestrijding van beginnende branden (brandklasse A).

brandslanghaspel, kracht in eenvoud

De kracht en potentie van water is onmeetbaar. In de wereld van brandpreventie staat water als nummer 1 hulpmiddel als het gaat om effectieve brandbestrijding en wordt nog altijd dagelijks gebruikt door brandweer en brandhulpdiensten.

Een brandslanghaspel is niet meer dan een zorgvuldig opgerolde brandslang gekoppeld aan het waterleidingnet, wat maakt dat een onbeperkte hoeveelheid aan water aangeroepen kan worden om effectief een brand te blussen. Het water drukt niet alleen het vuur weg, maar geeft direct een verkoelende werking wat het onder controle brengen van een brand des te effectiever maakt.

Gebruik brandslanghaspel

Blusmiddelen zijn gecategoriseerd in brandklasse A t/m F, die de verschillende vormen waarop brand tot uiting komt beschrijft. Een brandslanghaspel bevind zich in categorie A, geschikt voor het blussen van vaste stoffen. Een verdere uitleg van de brandklassen staat hier
beschreven.

Onderhoud brandslanghaspel

Is er een brandslanghaspel aanwezig in het gebouw waar u zich bevind of werkt? Dan moet deze volgens de Nederlandse wet jaarlijks onderhouden en gekeurd worden volgens NEN EN 671-3.

Jaarlijkse controle
Tijdens de jaarlijkse controle kijken wij naar de staat van uw brandslanghaspel, of deze nog genoeg spuitvermogen haalt en of er onderdelen vervangen moeten worden. Elke 5 jaar persen wij de brandslang af om te kijken of de brandslang de maximale druk nog kan behalen. Wij voeren ook een remtest en debietmeting uit. Na afloop van elk onderhoudsbezoek krijgt uw brandslanghaspel een keuringssticker en wordt deze geregistreerd in een onderhoudsrapport. Zo bent u altijd verzekerd van een goed werkende en veilige brandslanghaspel. Inprevo helpt u graag verder met het onderhoud hiervan.

Brandslanghaspel nodig?

Wilt u meer informatie over brandslanghaspels of bent u geïnteresseerd in de aanschaf of het onderhoud hiervan? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. U wordt door één van onze productexperts verder geholpen.

Inprevo keurt en onderhoudt alle merken blusmiddelen en brandslanghaspels. Ook voor de bluswagens NEN2659 en droge blusleidingen NEN1594 bieden wij jaarlijks controle onderhoud aan, conform geldende wet- en regelgeving.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op